Başkan Okay: Başbakan'ın eleştirdiği dere DSİ'nin sorumluluğunda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen pazar günü toplu açılış törenine katılmak üzere gittiği Manisa’nın Salihli ilçesinde, belediyenin sorumluğunda olduğunu sanarak eleştirdiği derenin Devlet Su İşleri (DSİ)'ne ait olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Okay: Başbakan'ın eleştirdiği dere DSİ'nin sorumluluğunda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen pazar günü toplu açılış törenine katılmak üzere gittiği Manisa’nın Salihli ilçesinde, belediyenin sorumluğunda olduğunu sanarak eleştirdiği derenin Devlet Su İşleri (DSİ)'ne ait olduğu belirtildi. Encümen salonunda konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Başbakan Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini savunarak, “Sayın Başbakan, helikopterden inerek Kent Meydanı'na doğru ilerlerken Çakallar Deresi'nden geçtiğini, derenin kötü koktuğunu ve atıklardan söz etmiştir. Çakallar Deresi, tıpkı Gümüş Çay ve Kurşunlu Çayı gibi Salihli Belediyesi'nin değil, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı DSİ'nin sorumluluk alanı içindedir. Bu üç derenin temizlik ve kontrolü DSİ'nin görevidir.” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, Salihli mitinginde Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçeye doğalgaz geleceğine dair sözlerine de değinen Başkan Okay, "Öte yandan ilçeye doğalgaz getirilmesiyle ilgili sözleri de hayli manidardır. Bir ilçeye doğalgaz gelmesi, o ilçenin büyükşehir belediyesi kapsamında olmasıyla alâkalı değildir. Altında Başbakan'ın imzası bulunan, 28 Nisan 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararının 2. maddesinde şöyle denilmektedir: 'Mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan, merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari yüzde 60'ına tekabül eden elektrik abonesinin, EPDK tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini ilgili il özel idaresince belirlenecek bir banka hesabına yatırmış olan ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını teminen inşa edilmesi gerekli şehir besleme hatları (bağlantı hatları) için gereken yatırımlar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından gerçekleştirilir.' Nitekim geçtiğimiz aylarda bu kapsamda İl Özel İdaresi'nce Salihli Ziraat Bankası'nda açılan hesaba, Salihli'de mevcut 60 bin elektrik abonesinden yalnızca 510 kişi müracaat etmiştir. Bu nedenle de doğalgazın Salihli'ye gelmesi için şart koşulan gerekli sayıya ulaşılamamıştır. Bu konuda da Başbakan gerçeği çarpıtmakta, doğruları halktan gizlemektedir. Aynı zamanda OSB yönetim kurulu başkanı olarak 10 yıl önce doğalgaz getirilmesi için BOTAŞ'a yaptığımız resmî başvurunun da bugüne kadar sonuçlanmadığını hatırlatmadan geçemeyeceğim." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar