Başkan Köksoy: 540 konutluk proje için yıkımlar yakında başlayacak

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kentsel dönüşümde 540 konutluk projenin son aşamasına geldiklerini, yakında bir zamanda yıkımların başlayacağını söyledi.30 Mart Mahalli İdari seçimlerinde ikinci kez Belediye Başkanlığına seçilen...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Köksoy: 540 konutluk proje için yıkımlar yakında başlayacak

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kentsel dönüşümde 540 konutluk projenin son aşamasına geldiklerini, yakında bir zamanda yıkımların başlayacağını söyledi.

30 Mart Mahalli İdari seçimlerinde ikinci kez Belediye Başkanlığına seçilen Faruk Köksoy, yerel basınla ilk kez yemekte bir araya geldi. Köksoy, yemekte belediyenin yeni projeleri, devam eden projeleri ve Ardahan’ın değişimi-dönüşümü ile ilgili, sosyal-kültürel faaliyetler gibi birçok konuya değindi. AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar’ın da eşlik ettiği yemekte, Başkan Köksoy ve Baydar gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Başkan Köksoy, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkeye hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Köksoy, şunları söyledi: "Değerli arkadaşlar, ikinci kez göreve geldiğimiz bu iki buçuk aylık dönemde neler yaptık ve ikinci dönemde neler yapacağız, bu projelerimiz üzerinde durmak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; 30 Mart'tan sonra geçen iki buçuk aylık sürenin yarısını ben Ankara'da geçirdim. Çünkü geçen beş yıllık sürede bu yoğunlukta bir Ankara programım olmamıştı. Bunun sebebi, ikinci 5 yıllığın daha başındayken en iyi şekilde değerlendirmektir. Bu anlamda belediyemizin üzerinde iki yıldır çalıştığı ve belediyemizde kurduğumuz proje ofisinin de hazırladığı projeleri, bakanlıklar nezdinde takip ettiğimiz şehrimizin altyapı-üstyapı ve dönüşüm projelerini yakinen izlemek için ve başlangıçlarını yapmak için bu kadar süreyi Ankara'da geçirdim. Bunun bir kısmına da İl Başkanımız şahitlik etti ve onunla bu süreçte birlikteydik."

Bundan sonra neler yapılacağı üzerinde de duran Başkan Köksoy, "Şu an için kentsel dönüşümde 540 konutluk projenin son aşamasına geldik. TOKİ nezdinde de ihale süreci başlamış durumdadır. Bazı hemşehrilerimiz merak edip sürekli soruyorlar. Vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum: Şu anda çok net söylüyorum, kağıt üzerinde, idari anlamda, mevzuat anlamında, sosyal anlamında ve teknik anlamda her şeyi bitirilmiştir. Şimdi sadece hareket zamanıdır. Yani evler boşaltılacak, ardından yıkım başlayacaktır." diye konuştu.

Atık su arıtma projesinde de bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Köksoy, "Küçük bir kamulaştırma süreci yaşadığımız için 10 gün içerisinde çözülecektir inşallah. Atık su arıtma projesi de şehrimiz için çok önemlidir. Şu an AB projemiz ile Ardahan Ovası'ndaki 30 civarındaki yerleşim yerleri Bağdeşen, Gunzut, tepeler köyü dahil olmak üzere tüm yerleşim yerlerin kanalizasyonları, isale hatlarını arıtma tesisine bağlayacağız. Katı Atık Projemiz ise yine çok büyük bir projedir. Ramazan tabyası eteğindeki çöp merkezinde bu projemiz yazılım olarak bitirildi. Şu an ihale sürecindedir. Sadece bu iki projenin (Atık su-Katı Atık projeleri) uygulamaya geçmesi demek, bu şehrin önü açılacaktır demektir. Ardahan da yapılan hayvancılığın gelişmesini ve kan kaybetmemesini de söyleyen Başkan Köksoy, Şehrimizin temel geçim kaynağı olan Hayvancılığın gelişmesi lazım, modernleşmesi lazım, bunun içinde hayvan borsasının alt yapısını oluşturuyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.

AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar da geçmiş 5 yıllık tecrübe ile yapılacak çalışmaların daha iyi olacağını, projelerin kısa sürede hayata geçeceğini ve Ardahan'ın yaşanabilir cazibeli bir şehir olacağını ifade etti. Baydar, geçmiş yıllarda yapılan ihmaller sonucunda kanalizasyon gibi olmazsa olmaz bir çalışmanın daha yeni bitirildiğini söyledi. Baydar, şehrin gelişmesi için birlik beraberlik içinde hareket etmek gerektiğini de sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar