Başkan Kocaoğlu: Vali vardır yapar, vali vardır satar

Bayındır ilçesinde yerli üreticiden çiçek alım sözleşmesi imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdare Malları’nın listesinin kendilerine verilmediğini belirterek, “İzmir Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Vali vardır yapar, vali vardır satar

Bayındır ilçesinde yerli üreticiden çiçek alım sözleşmesi imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdare Malları’nın listesinin kendilerine verilmediğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği’ne Bilgi Edinme Yasası'ndaki vatandaşın kullanacağı hakkı kullanarak, İl Genel Meclisi mallarının dağıtım bilgisini istemek üzere yazı yazdı. Bir haftadan fazla oldu, yanıt yok.” dedi.

Yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla kooperatiflerle anlaşma yapan Büyükşehir Belediyesi, Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2014 yılı için ön alım şartları protokolü imzaladı. Bu kapsamda kooperatiften 4 milyon 981 bin TL bedelle 4 milyon 5 bin adet çiçek, ağaç ve çalı alınacak. İmza töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, yerelin malını korumak için mücadele ettiklerini söyleyerek, “İzmirli beni sadece belediye hizmetlerini yapsın diye üçüncü kez belediye başkanı seçmedi. Bu ülkenin malını, canını, namusunu, şerefini, haysiyetini, yaşam biçimini, örf, âdet ve töresini, geleneklerini korusun diye seçti. Benim de böyle bir görevim var. Şu anda İzmir Valisi’ne karşı bu görevimi gerçekleştiriyorum.” şeklinde konuştu.

Kocaoğlu, dağıtılacak olan Özel İdare mallarının listesini valilikten almak için Bilgi Edinme Kanunu'na başvurmak zorunda kaldıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Malların dağıtımı konusunda toplantıya çağrıldık. Toplantıyı terkettiğim konusunda İzmir’de bir propaganda yapılıyor. Evet terk ettim. Bir vali yardımcısı var, sekiz dokuz tane il müdürü var, dışarıdan tek üye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. ‘Köylerin ve beldelerin malları dağıtılırken şu listeleri bize verin, biz çalışma yapalım. Kurumlara verilecekler verilsin. Mutabık kalmadığımız konuları burada tartışalım.’ dedik. Konu İl Özel İdare mallarına geldiğinde bürokratlarla toplantıya katıldık, ‘Aliağa’dan konuşmaya başlayalım.’ dediler. ‘Böyle olmaz. Bu listeyi bize verin, üzerinde çalışalım. Zaten çoğu küçük mallar, ilgili kurumlarca kullanılıyor. Bunları onlara verelim, geride kalan mallarla ilgili mutabık kalmadığımız konularda şerh düşelim, biz de mahkemeye verelim.’ dedik. Sayın Vali Yardımcısı, ‘Devam edeceğim.’ dedi. Böyle komik durumda bu şekilde olmaz. ‘Siz tutanağı tutun, neyi dağıtıyorsanız dağıtın, bize teslim edin. Biz de yargıya gideceğiz.’ diyerek toplantıyı terkettik. Sonra Vali Bey, saat 15.00’te basın toplantısında malların dağıtıldığını söyledi. Ben de saat 16.00’da, malları dağıtan toplantı tutanağının tarafımıza gönderilmesi için yazı yazdım. Bir haftadan fazla oldu, cevap yok. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı, İzmir Valiliği’ne, Bilgi Edinme Yasası'ndaki vatandaşın kullanacağı hakkı kullanarak, İl Genel Meclisi mallarının dağıtım bilgisini istemek üzere yazı yazdı.”

Yerelin malının İzmir’in malı olduğunu ve İzmirlide kalacağını söyleyen Kocaoğlu, “Bizim emek hakkımız, sermaye hakkımız, İzmirlinin yatırım yapma aşkı var. İzmir büyüsün diye atalarımızın bağışladığı alanlar, İl Özel İdaresi’ne yerel sermaye birikimiyle sağlanan servet İzmirlide kalacak. Vali vardır yapar, vali vardır büyütür, vali vardır geliştirir, vali vardır bir telefonla satar. Vali vardır, basın karşısında, ‘Trabzon İzmir olsaydı, İzmir’in adı Trabzon olurdu.’ diye ciddiyetten uzaklaşır. Vali, 'İdeolojik davranıyorlar.' diyor. Siz buraya geleli bir sene olmadı. Ben 46 senedir bu İzmir çukurundayım, 10 senedir de başkanım. Kime ideolojik davranmışım? 2009’da sadece Bayındır’da AKP yerel yönetimi aldı. Soruyorum sizlere, hizmetlerde en ufak bir eksilme oldu mu? Burası AKP’nin diye hizmet etmediğim oldu mu?” dedi. CİHAN

Yorumlar