Başkan Kocaoğlu: Manisa lobisi yıkılmadan İzmir'le teşvik eşitlenmez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Manisa lobisi yıkılmadan İzmir'le teşvik eşitlenmez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Oda başkanlarıyla görüşen Kocaoğlu’na, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek eşlik etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada, İzmir'in en önemli meselelerinden birisinin teşvik olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Turgutlu ile Bağyurdu organize sanayi bölgeleri arasında bir yol geçiyor. Teşvikten dolayı yolun bir tarafı daha ucuz. Bu durumda yatırımcı niye diğer tarafa yatırım yapsın ki? AKP'li arkadaşlardan af diliyorum ama bunun nedeni, hükümetin bu kente şaşı bakması. Bu kente teşvik vermiyorlar, sonra da gelip, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki bürokratik engellerden dolayı sanayici gelmiyor.' diyorlar. AKP’nin adayıyla bu teşvik konusunu, İnciraltı'nın sağlık konseptinde planlanmasını ve limanın büyütülmesi konusunu defalarca konuştum, raporlar yazdım. Her karşılaşmamızda, 'Yapın şunu.' diye söyledim. Şimdi de diyor ki, 'İzmir'e teşvik konusunu halledeceğiz'. Halledemezsin, ancak İzmir direnirse Manisa lobisini yıkabilir. Manisa lobisi yıkılmadan teşvik eşitlenmez. Bu konu parti meselesi değil, İzmir hakkını almak zorunda." dedi.

Tire ilçesinin Büyükşehir'e bağlanmasıyla ulaşım konusunun da gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "İzmir'de kent merkezinde 'M' plakayı çözdük. Buralarda da yeni sistem arayışındayız. Belediyenin gücüyle her yere otobüs koymaya kalkarsak esnafı öldürürüz. Birlikte çalışırsak bir proje uygulayabiliriz. Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının genişlemesi, ulaşım konusuna bütüncül bakmamızı gerektiriyor. Oturup birlikte karar vereceğiz. İzmir'de kent merkezinde minibüslerle oturduk karar verdik, şimdi nisan ayında ihaleye çıkacağız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar