Başkan Kocaoğlu: Çalmayacağız, çaldırmayacağız

Karabağlar ilçesindeki yeni bulvar açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu ülke zengin, kaynağımız var.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Çalmayacağız, çaldırmayacağız

Karabağlar ilçesindeki yeni bulvar açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu ülke zengin, kaynağımız var. Yeter ki sahip çıkalım, çalmayalım, çaldırmayalım. En az namussuzlar kadar cesur olalım.” dedi. Büyükşehir Belediyesi, Buca-Yeşildere bağlantısını sağlayan Homeros Bulvarı’nın ardından, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasını 3 kilometre kısaltan yeni ekspres yolu da hizmete aldı. Toplam 7,5 kilometrelik güzergâhı 4,5 kilometreye indiren yolun açılış töreninde konuşan Kocaoğlu, üç hafta üst üste yaptıkları cumartesi yatırımları miktarının 150 milyon lirayı bulduğunu, ikisinin yaşama geçirildiğini, birisini de başlattıklarını söyledi.

Açılış konuşmasında gündeme de değinen Başkan Kocaoğlu, Homeros Bulvarı’nın isminin konulması tartışmaları hakkında şunları söyledi: “Homeros Bulvarı'nın bağlandığı yerde Karayolları da bir kavşak ve tünel yaptı. Biz Homeros Bulvarı adını meclisten geçirirken bir meclis üyesi arkadaş, 'Gazi Mustafa Kemal Bulvarı olsun.' dedi. Bu arkadaşımız, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi grup sözcüsü. Öyleyse ben de soruyorum, ilkokullarda andımızın okunmasını yasaklayan, milli bayram kutlamalarına yasak getiren, Atatürk anıtlarına vatandaşların çiçek koymasını engelleyen siz değil misiniz? Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancılara verdiği devlet ve cumhuriyet nişanlarından Atatürk siluetini ve 'TC' yazısını çıkaran siz değil misiniz? Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni bakanlıkların logosundan çıkaran siz değil misiniz? Valiliklerdeki ve bankalardaki 'TC'yi kaldıran siz değil misiniz? Atatürk'ün adını cami hutbelerinden çıkaran siz değil misiniz? Kendi partinizin belediye başkanları tarafından yönetilen illerde statlardan, okullardan ‘Atatürk’ ismini kaldıran siz değil misiniz? Atatürk İlkokulu'nu imam hatip okuluna dönüştüren ve adını değiştiren, yıkılan Atatürk İlköğretim Okulu'na, Başbakan'ın annesinin adını veren siz değil misiniz? Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yerine yaptırılan okula, medyatik bir televizyoncunun annesinin adını koymaktan çekinmeyen siz değil misiniz? Bunlar, İzmir gibi Türkiye’nin en aydınlık kentinde Atatürk üzerinden siyaset yapıyorlar. ‘Atatürk’ veya ‘Ulu Önder’ diyemiyorlar, ‘Gazi Mustafa Kemal’ diyorlar. Bizim ulu önderimizin adı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bunun üzerinden siyaset yapmak gibi bir aymazlık içine giriyorlar. Bu arkadaşa akıl sağlığı diliyorum."

Kocaoğlu, İzmir'in vergileriyle merkezî hükümete büyük katkı sağladığını belirterek, diğer illerle çeşitli kıyaslamalar yaptı: “Bu beğenilmeyen, geri kaldığı söylenen İzmir’in merkezî hükümete verdiği vergiyi Mersin, Bursa, Antalya, Kayseri, Samsun, Konya, Adana ve Gaziantep’in toplam vergileri bile karşılayamamıştır. Bu illerin toplam hepsinin verdiği vergi 33 milyardır. İzmir'in tek başına verdiği vergi 37,5 milyar liradır. Yani biz borcumuzu ödeyen, üreten, devlet bütçesine katkı koyan bir iliz ama bu arada İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9,5 senede fiilen 5 milyar 600 milyon lira yatırım yaptı. Merkezî hükümet, 11 yılda toplam 5 milyar 300 milyon lira yatırım yaptı. Bu merkezî hükümet, yine bu 11 yılda İzmir'in verdiği paranın haricinde 5 milyar liranın üzerinde özelleştirme yaptı, yani İzmirlinin malını sattı. Şimdi hizmetten bahsediyorlar. Hizmeti biz İzmir'in, İzmirlinin gücüyle yapıyoruz. Sağlıklı çalışıyoruz. İzmir'in bütçesi, merkezî bütçenin 200'de 1'i. Bizim bütçemiz 1, hükümetinki 200 katı ama biz vatandaşın parasını, kamunun parasını hükümetten beş kat daha verimli kullanmışız. Burada yetimin de şehidin de hakkı var. Bu paraya kendi paramızdan daha iyi bakmak zorundayız.” CİHAN

Yorumlar