Başkan Kocaoğlu: Binali Yıldırım yandaş medyayı bile yanında götürmüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’a yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Binali Yıldırım yandaş medyayı bile yanında götürmüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’a yüklendi. Yıldırım’ın seçim çalışmalarına hiçbir basın mensubunu, hattâ yandaş medya mensuplarını dahi götürmediğini söyleyerek, “Yandaş basında belli fotoğraflar, ‘Şuradaydık, buradaydık, şunun elini kaldırdık’ diye bülten çıkıyor. Gittikleri seçim çalışmalarına, birkaç miting hariç hiçbir basın mensubunu götürmüyor. Yandaş basına bile haber vermiyor. Üç kişi gidiyor sabahleyin, korsan seçim çalışması yapıyor. 300 kişi varsa 200-250’si sivil polis. Halktan korkarak korsan seçim çalışması yapılır mı?” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Aliağa ilçesinde çok amaçlı salon açılışı ve itfaiye binasının temel atma törenine katıldı. İzmir’in, Türkiye’nin en aydınlık şehri olduğunu öne sürerek, “O zaman bu iktidardan kurtuluş meşalesini İzmir’den başlatmak zorundayız. İzmir’in öncü olmak gibi bir görevi var, aynı Hasan Tahsin gibi. Ne yaparsanız yapın, ne düşünürseniz düşünün, 30 Mart akşamına kadar, sandıkların sonucunu imzalatıncaya kadar çalışmak, sandıklara sahip çıkmak zorundayız. Bilgisayar oyunlarına dikkatli olmak zorundayız. Sandık sonucundan başka, seçim sonuçlarına itiraz vesikamız yoktur, mutlaka almak zorundayız. Ülke için, geleceğimiz için 30 Mart günü sabah saat 06.00’dan gece 12.00’ye kadar hepimiz asker olmalıyız. Hepimiz sahip çıkmalı, çalışmalıyız. 30 Mart’ta kime oy verirseniz verin ama namusluya oy verin. Kimi namuslu görüyorsanız, kime inanıyorsunuz ona oy verin.” şeklinde konuştu.

Kocaoğlu, aday gösterilmedikleri için başka partilere geçerek aday olan eski CHP’lileri de eleştirdi: “Her türlü mevki makamı tatmış, onurlanmış bazı arkadaşlarımız, 2014 yerel seçim sürecinde genel merkez aday göstermeyince istifa edip başka partilere geçerek aday oldu. Bu kimin değirmenine su taşır? Ölünceye kadar belediye başkanlığı yapacağım diye bir şey yok, belediye başkanlığını yarıda bırakıp milletvekilliği yapacağım yok. Yok böyle bir siyaset. İnsan geldiği mevki ve makamı Aliağalıların ve CHP’nin verdiğini unutmaz. Önce ülke ve millet gelir, sonra parti ve örgüt. Vefa bittiyse her şey bitmiştir.” CİHAN

Yorumlar