Başkan Karayol: Şahsıma suç elbisesi giydirilmek istendi

CHP’li milletvekillerinin şikayeti üzerine 2007 yılındaki olayla ilgili açılan dolandırıcılık, rüşvet, irtikap davasında beraat eden Kayseri İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, kararı değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Karayol: Şahsıma suç elbisesi giydirilmek istendi

CHP’li milletvekillerinin şikayeti üzerine 2007 yılındaki olayla ilgili açılan dolandırıcılık, rüşvet, irtikap davasında beraat eden Kayseri İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, kararı değerlendirdi. Karayol, “Hakkımda rüşvet ile ilgili açılmış bir dava yoktur. İddianamede tarafıma isnat edilen suç icbar suretiyle irtikap suçudur. Şahsıma yönelik suçlu elbisesi giydirilmek istendi. Mahkeme bizim haklılığımızı tespit ederek kararını verdi.” dedi.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, avukatı ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’yı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında CHP’li milletvekillerinin açtığı dolandırıcılık, rüşvet, irtikap davası ile ilgili açıklamalarda bulunan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, iddianamenin savunma hakkı verilmeden hazırlandığını belirterek, yargılamanın ilk duruşmasına katılan bir siyasi partinin milletvekillerinin ve grup başkanvekilinin mahkemede psikolojik bir baskı oluşturma gayreti içine girdiğini ifade etti.

Başkan Karayol, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Hacı Ali Hamurcu, Hilal Aybak, Süleyman Temeltaş ve şahsımla ilgili kamu davası açılmıştır. Aslında açılan kamu davası şahsım ve Hilal Aybak için. İncesu ilçesi Örenşehir Mahallesi'ndeki Yağan Petrol ile ilgili iken, Hacı Ali Hamurcu ve Süleyman Temeltaş ile ilgili kamu davası açıldı. Taksi duraklarının ruhsatlandırılması konusu olmasına rağmen dava dosyası aynı dosya kapsamında yargılamanın yapılması ve bu şekilde iddianamenin hazırlanması bir eksikliktir. Ayrıca iddianamenin hazırlanması sırasında şikayetçi ve tanıklarının savcılıkta defalarca ifadesi alınırken, şahsımın bir kez dahi olsun ifademin alınmadan ve şahsıma savunma hakkı vermeden hakkımda iddianame hazırlanmış olması da hukuk ve hakkaniyete uygun olmadığı kanaatindeyim. İddianame sonrası Kayseri 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama başlamıştır. Yargılamanın ilk celsesine katılan bir siyasi parti milletvekilleri ve grup başkanvekili mahkemede psikolojik bir baskı oluşturma gayreti içerisine girmişler ve davaya müdahil olmak için dilekçe sunmuşlardır. Bu süreçte şahsıma kasten suç oluşturmaya çalıştılar.”

Kendisi ile ilgili gazetelerde ve televizyonlarda rüşvet konusunda haberler yapıldığını ifade eden Karayol, “Hakkımda rüşvet ile ilgili açılmış bir dava yoktur. İddianamede tarafıma isnat edilen suç icbar suretiyle irtikap suçudur. Mahkeme bizim haklılığımızı tespit ederek kararını verdi.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar