Başkan Karahan: Yalan dolanla siyaset yapılmaz

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve AK Parti Ladik Belediye başkan adayı Selim Özbalcı’nın ‘Ladik’e gelecek yatırımlara belediye başkanı engel oluyor’ iddiasına MHP’li Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Karahan: Yalan dolanla siyaset yapılmaz

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve AK Parti Ladik Belediye başkan adayı Selim Özbalcı’nın ‘Ladik’e gelecek yatırımlara belediye başkanı engel oluyor’ iddiasına MHP’li Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan tepki gösterdi. Başkan Karahan, “Bizi yatırımları engellemekle suçlayıp halkın gözünden düşürmeye çalışanlar halkımızın akl-ı selimi ile alay ediyorlar. Belediyeyi biz kazanınca TOKİ’nin nasıl bizden alınıp Kaymakamlığa devredildiğini herkes biliyor. Yalanla siyaset yapılmasın.” dedi.

Ladik’e gelecek devlet yatırımlarına engel olmakla suçlanan Belediye Başkanı Mehmet Karahan, seçimlerin yaklaştığı bir dönemde ortaya atılan bu iddiayı vatandaşın akl-ı selimi ile alay edilmesi olarak değerlendirdi. Başkan Karahan, “5 yıllık dönemin hiçbir anında yanımızda olmayan, Ladik Belediyesi’nin kapısında el izi olmayan ve kapısını açmayanlar hem davetlerimize mazeret belirtip halkı belediyesiyle buluşturmayanlar ve hatta onu engelleyenler kendi suçlarını unutup yaman hırsız gibi ev sahibinden üstün çıkmaya çalışıyorlar.” eleştirisinde bulundu. TOKİ’nin kendisinden önceki dönemde projeye başladığını ifade eden Karahan, “Ancak benim başkanlığı kazanmamdan sonra projenin Ladik Belediyesi’nin elinden nasıl alınıp Kaymakamlığa devredildiğini herkes biliyor.” diyerek kendilerine haksızlık yapıldığını belirtti. Karahan, “Buna AKP’li Meclis üyeleri de şahittir. Zira Meclis kararlarında onların da imzaları var. Hakkımda bana ait olmadığı halde kullanılan yalan ifade sahibine aittir ve doğru değildir. Bununla ilgili bir tek şahit bulsunlar, ilçemi terk ederim.” ifadelerinde bulundu.

"BÜTÜN HALKIMIZI KUCAKLIYORUZ"

Başkanlık görevini yürüttükleri beş yıl boyunca tüm halkı kucaklayıp ayrıştırmadıklarının altını çizen Karahan, “Ancak bizi yok sayanlar; bizi yok etmek isteyenler ve bizi de halkı da sinek gibi gören ve milletimizin aklını hafife alanlar her zaman olduğu gibi şimdi de var. Bizim mücadelemiz onlarla da olacaktır. Biz bu milletin hizmetkârıyız. Bizi ilçemize gelecek yatırımları engellemekle suçlayıp halkın gözünden düşürmeye çalışanlar halkımızın akl-ı selimi ile alay ediyorlar demektir. Ya da küçücük bir ilçe belediye başkanının koskoca TC hükümeti ve onun güçlü iktidarını engelleme gücünü elinde tutuyor olma durumu imkansızdır. Bu, iddia iktidarın zafiyetini ortaya koyuyor.” dedi.

“YALANLA SİYASET YAPILMAZ”

Hayatının 30 yılından fazlasını Ladik dışında geçirip de başkanlık söz konusu olunca koşarak gelenlerin ve bugün AKP Belediye başkan adayı olanların dün AKP hakkında sarf ettiği gariz ve ağıza alınmayacak ifadeleri herkes bildiğini hatırlatan Başkan Karahan şöyle devam etti: “Aynı şahıs beyanında kendini ve hükümeti eleştiriyor, ilçeye yatırım yapılmadığından Ladik’teki göç ve işsizlik sorununun doğduğunu söylüyor. Belediyenin büyük fabrika ve yatırımlar yapma ile ilgili görevi yoktur. Eğer yatırım eksikliğine sorumlu arıyorsa bunu iktidar siyasetçileri arasında bulabilir. Varsa suçlu onlardır. Hangi fabrika gelmiş de Belediyemiz engellemiş, halka onu anlatsınlar. Yalan yanlış ve yarım bilgi ve açıklamalarla siyaset yapılamaz. Sudan bahsedenler Ladik’in Akpınar’daki B.Kızoğlu'ndaki 4 adet suyu Mehmet Karahan’ın aldığını unutmamalıdırlar.”

Büyükşehir Yasası ile köylerin de mahalle olduğu bu yeni dönemde Ladik’in 50'den fazla köyünün susuzluktan kırıldığını, cenazelerini bile belediye itfaiyesinin götürdüğü su ile yıkadıklarının bilinmesini isteyen Karahan, “Sorun su ise bütüncül baktığında iki günde bir iki saat su alabilen köylümüzün durumunu nasıl açıklamalı. Bunun siyasi sorumluları bizzat kendileridir. ‘Kelin yanında kabaktan bahsedilmez’ diye bir deyim var. Şimdi ben kabak dersem onların yüzü kızarmaz mı? Herkes haddini ve hesabını iyi bilsin ve buna göre konuşsun. Herkese verilecek cevabımız elbette ki var.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar