Başkan Erdoğan, İstanbul'un 3.havalimanının temelini attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük havalimanı olarak adlandırılan İstanbul'un 3.havalimanının temel atma törenine katıldı. Yeni havalimanının dünyanın en büyüğü olacağını belirten Erdoğan, Gezi Parkı olaylarına ve...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Erdoğan, İstanbul'un 3.havalimanının temelini attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük havalimanı olarak adlandırılan İstanbul'un 3.havalimanının temel atma törenine katıldı. Yeni havalimanının dünyanın en büyüğü olacağını belirten Erdoğan, Gezi Parkı olaylarına ve 3.havalimanının ihale süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Geçen yıl bu sevinçlerin yaşandığı dönemde sokağa çıkanlar, günlerce cam çerçeve indirenler, günlerce polisle çatışanlar arkalarında kan ölüm gözyaşı bırakanlar aslında hiç zaman neye karşı çıktıklarını, neye alet olduklarını anlamadılar ve anlamayacaklar." dedi.

Erdoğan, Arnavutköy'de düzenlenen temel atma törenine kabinede bulunan çok sayıda bakan, iş adamları, özel sektör temsilcileri ile birlikte katıldı. 3.havalimanının yüz binin üzerinde kişiye istihdam alanı oluşturacağını ve bölgeye hareketlilik getireceğini belirten Erdoğan projenin 76 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacağını ifade etti. Yeni havalimanı için "Sadece havalimanı değil zafer anıtı inşa ediyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Biz bu yola çıktık ve inşallah 2017'de bu havalimanının ilk etabını inşallah açıyoruz. Türkiye, dünyanın en büyük havalimanını inşa edebilen, buna sahip olabilecek seviyeye ulaştı." şeklinde konuştu.

GEZİ OLAYLARI

Konuşmasında hızlı tren hattında meydana gelen olaylarına da değinen Erdoğan, "Yahu bu vatan hainleri bu vicdansızlar bunların kablolarını kestiler. 250 noktada. Unutmayın hırsızın mumu da yatsıya kadar yanar. Şu anda tamirat, tadilat farklı bakımlar yapılıyor. Çok kısa zamanda Ankara İstanbul Yüksek hızlı treni'ni devreye alıyoruz." diye konuştu.

3.havalimanının ihale sürecine ilişkin de değerlendirmeler yapan Başbakan Erdoğan, "Bütün bunlar birilerini çok ciddi şekilde rahatsız etti. Bu küresel proje ve başarılar tedirgin etti. Geçen yıl bu sevinçlerin yaşandığı dönemde sokağa çıkanlar, günlerce cam çerçeve indirenler, günlerce polisle çatışanlar arkalarında kan ölüm gözyaşı bırakanlar aslında hiç zaman neye karşı çıktıklarını, neye alet olduklarını anlamadılar ve anlamayacaklar. Onlar maşa olarak kullanıldılar. Onlar piyon olarak kullanıldılar. Türkiye kabuğunu kırarken, tarihi başarılara imza atarken o sokağa çıkanlar Türkiye'nin o kutlu yürüyüşünün engellenmesi için açık şekilde kullanıldılar. Onlar derdi ne ağaçtı, ne çiçekti ne fidandı. Kendilerini solcu, çevreci, antikapitalist Müslüman, muhalif. Öyle zannediyorlardı. Ama Türkiye karşıtı bir eylemde sadece piyon olarak kullanıldıklarını hiç anlamadılar. Bu eylemlerde yer alanlar en azından nasıl kullanıldıklarını neye alet edildiklerini anlamıyorlardı." ifadesini kullandı.

17-25 ARALIK OPERASYONLARI

Konuşmasında 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına da değinEn Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "17 Aralık, 25 Aralık'ta yaptığı ihanetin iyi farkında olan bir örgüt, bir çete karşımıza çıktı. Kendisini Türkiye düşmanlarına kiralayan, Türkiye'nin bütün milli değerlerine saldırı düzenleyen bir örgüt karşımıza çıktı. Bu havalimanı projesini ihale ile kazanan iş adamları hedefe konuldu. Onları da toparlayıp da almak istediler. Neden, şu ihaleyi durdurmak için. Amaç yolsuzluk değildi. Amaç Marmaray'ı, hızlı treni, 3.köprüyü ama en çok da bu projeyi engellemekti. Operasyona yolsuzluk görüntüsü verdiler. İftiralarla gerçek niyetlerini örtmek istediler. Ama aslında Türkiye'nin bu büyük projesine, Türkiye'ye saldırı düzenlediler. Allah'a hamdolsun o tuzakları bozduk. O senaryoları bozduk, engelleri, komploları, kumpasları aştık ve bugün temeli atıyoruz."

    Erdoğan, "Burada 25 yıl süre ile burayı yapacak ve işletecek olan bu 5 tane firmaya teşekkür yazısı yazmaları gerekirken maalesef bu tür bir yanlışın içine girdiler. Düşmanlarımız da şu anda bizi seyrediyor, bu projeyi engelleyemedikleri için büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar." dedi.

    Konuşmasında ölümün her fani için gerçekleşeceğini belirten Erdoğan, "Biz bugün varız, yarın belli olmaz. Ömür ila nihaye değil. Her şey olur. Biz ölüme inanmış insanlarız. Ölümden korkan değil, ölümü korkutanlardan olacağız. Her canlı gibi bizler de gün gelecek ölümü tadacağız. Her nefis ölümü tadacak. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya her an ölecekmiş gibi ebediyete çalışacağız. Bu makamları inşallah şüphesiz ki arkadan gelen kuşaklara bırakacağız. Ancak inşallah bu dava kesintisiz olarak devam edecek." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar