Başkan Dündar: Sokağa kurulan pazarı kaldıracağız

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başaran Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Dündar: Sokağa kurulan pazarı kaldıracağız

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başaran Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Mahalle kadınlarının sıkıntı, istek ve önerilerini dinleyen Dündar, "Önümüzdeki dönem Pazar Pazarı'nı kaldırarak Kemerçeşme, Koğukçınar, Bahar, Gülbahçe, Başaran ve Selamet mahallelerine rahat nefes aldırmak istiyoruz." dedi.

Göreve geldiği andan itibaren ‘Başkan Mahallemizde’ projesi ile Osmangazi’deki mahalleleri tek tek gezdiklerini anlatan Dündar, "109 mahalleyi programlı bir şekilde gezmemize rağmen 6 ayda ancak bitirebildik. Bu gezilerde vatandaşlarımız her türlü talebini bizlere iletti. Bizlerin bu taleplerin hepsini yapma imkanımız yok. Yapabileceğimiz hizmetleri bizler yaparken, bizim dışımızdaki konuları ise ilgili noktalara ileterek yapılması konusunda çalıştık. Bu dönem 200’den fazla okulumuza girerek oraya bir katkı yaptık. Birçok hizmeti okullarımıza götürdük. Kapalı spor salonu ve yurdu ile birlikte Bursa Milli Eğitim tarihinin en büyük yatırımı olan 36 derslikli bir lisenin ihalesini yaptık. Bir başka okulumuzu ise 24 derslikli ilköğretim okulu olarak Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde inşa edeceğiz. Bunlar aslında bizim işimiz değil ancak vatandaşımızdan talepler bize geldiği için ve o çocuklar bizim çocuklarımız olduğu için bu konuya el attık. Sağlık alanında ise 30 tane sağlık ocağını Osmangazi’ye kazandırdık." diye konuştu.

Osmangazi İlçesi’nin Bursa’nın en eski mahallelerini bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Dündar, şunları söyledi: "Eski yapılaşmadan dolayı ilçede boş arazi bulup hizmet götürmekte zorlanıyoruz. Bir yandan kamulaştırma yapmaya çalışırken bir yandan da mahallelerimize hizmet götürmek için mücadele veriyoruz. 5 yılda 253 bin metrekare alanı kamulaştırdık. 150 tane meydan ve park yaptık. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Ülkemize, şehrimize ve ilçemize bir kalite geldi. Bu kalitenin daha da artmasını istiyoruz. Hizmet yapıldıkça da talepler daha da artıyor. Bizde vatandaşımız için en güzel hizmetleri yapmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kemerçeşme, Koğukçınar, Bahar, Gülbahçe ve Selamet mahallelerini rahatlatmak adına önümüzdeki dönem Pazar pazarını kaldırmayı planlıyoruz. Pazar pazarı kurulduğu gün 6 mahallemizin hayatı adeta felç oluyor. Kemerçeşmeden başlayarak Kemerçeşme, Koğukçınar, Bahar, Gülbahçe, Başaran ve Selamet mahallelerini etkiliyor. Biz pazarı iki noktaya kaldırarak sokakların ve mahallelerin rahatlamasını sağlayacak bir çalışma yapacağız." CİHAN

Yorumlar