Başkan Demirtaş: Asgari ücretli için en önemli besin kaynağı ekmektir

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, halkın büyük çoğunluğunun asgari ücretle geçindiği bir ülkede en önemli gider kalemlerinden birisinin de ‘ekmek’ olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Demirtaş: Asgari ücretli için en önemli besin kaynağı ekmektir

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, halkın büyük çoğunluğunun asgari ücretle geçindiği bir ülkede en önemli gider kalemlerinden birisinin de ‘ekmek’ olduğuna dikkat çekti. Demirtaş, “Muhalefet bizi ekmek fabrikası üzerinden propaganda yapmakla suçluyor. Fakir halkımızın en önemli sorunu ekmektir belki zenginler bunun farkında olamayabilir.” dedi.

İlkadım’ın genç işadamları ile Zeki Gülhan Restoran’ta kahvaltıda bir araya gelen başkan Demirtaş, görevde kaldığı beş yılda ilçeye kazandırdığı hizmetler içerisinde en önemli çalışmanın Halk Ekmek Fabrikası’nı vatandaşın hizmetine kazandırmak olduğunu söyledi. Halk ekmeğin kalitesi ve fiyatı ile halkın yüzde 90’ı tarafından bilindiğini aktaran Başkan Demirtaş, halk ekmek sayesinde Samsun’da ekmek fiyatlarının 2009’dan bu yana çok az bir artış kaydettiğini ve fakir halkın hem ucuz hem de kaliteli ekmek yediğini dile getirdi. Günlük 220 bin kapasitesi bulunan fabrikadan günlük 5-7.5 bin arasında ‘askıda ekmek’ projesi kapsamında ücretsiz ekmek dağıtıldığını belirten Demirtaş, aynı fabrikanın doğal afet durumunda ilçenin ekmek ihtiyacını da karşılayacağını kaydetti. Demirtaş, “Biz burayı yap işlet-devret modeli ile yaptık.Önce yapacak,20 yıl işletecek, sonra bize devir edecek.Artık bu yersiz eleştirilerin doğru olmadığını ispat etmek için devletin tapusunu dahi getirmek zorunda kalıyoruz.” diye konuştu.

YALAN MAKİNALARI İLE MÜCADELE EDİYORUZ

Siyaseti farklı bir çizgide yapmaya özen gösterdiğini dile getiren Demirtaş, “Yalan makinaları ile mücadele ediyoruz. Biz zararımıza da olsa hep doğruları söylüyoruz. İlk başta sıkıntı olsa da sonradan haklılığımız ortaya çıkıyor. Sokakta gezdiğimizde bize oy vermeyecek olanlar bile hakkımızda olumsuz bir şey söylemiyor. Bu güzel bir şey.” dedi. Seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Demirtaş, yaptıkları çalışmalarda iyi elektrik aldıklarını ve seçimde ipi göğüsleyeceklerini belirterek, “Ancak yine de çalışmamız lazım. Bu iş çalışmadan olmaz. Namussuzlar kadar namuslular da cesaretli olmalı ve cesaretini ortaya koyabilmeli.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar