Başkan Çetin: Basın yöneten ile yönetilenler arasında bir köprüdür

Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin, yerel medyanın basın ile yönetilenler arasında bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Çetin: Basın yöneten ile yönetilenler arasında bir köprüdür

Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin, yerel medyanın basın ile yönetilenler arasında bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Başkan Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada yerel medyanın Anadolu’nun sesi olduğunu söyledi. Gazetecilerin halkı bilgilendirmek için fedakârca çalıştıklarını anlattı.

Kırıkkale’nin yerel basın kuruluşları bakımından şanslı bir Anadolu şehri olduğunu belirten Çetin,
"Kırıkkale basını kendi alanında yaptığı yeniliklerle Kırıkkale'de yerel basın kültürünün halk ve kurumlar bazında gelişimine ve kabul görmesine büyük katkı sağlamıştır.” dedi. İlde bulunan yerel gazetelerin bir araya gelerek tek vücut olması gerektiğini belirten Çetin, çevre illerde birleşmelerin olduğunu, ilde de bu birleşmenin gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

Yerel gazetelerin sürekli olarak daha iyi bir gazete yayınlamak için adeta yarış içinde olduklarını ifade eden Çetin, "Baskı sistemlerini geliştirerek daha çağdaş bir mahalli gazete sunmanın gayreti verilmektedir. Kırıkkale'miz yerel basın bakımından zengin bir o kadarda basına duyarlı bir okuyucu ve dinleyici kitlesine sahiptir. Mahalli gazeteler aynı zamanda ilimizin yazılı arşivi konumundadır. İlimizde 13 Mahalli gazete, 6 mahalli Radyo bulunmaktadır. Bu gazetelerin değişik departmanlarında yaklaşık 150- 200 kişinin istihdam edildiği bir gerçektir." diye konuştu.

Demokrasinin köklü olarak yerleşmesinin tek yolu da, yerel medyanın güçlü olmasından geçtiğini ifade eden Çetin, "Bu bağlamda demokrasinin yaygınlaşması, yine yerel medyanın gücü oranında gerçekleşebilecektir. Bunun için belirli zamanlarda yerel ve ulusal medya ve diğer paydaşları, bir araya gelerek yeni gelişmeler ve değişimler hakkında zaman zaman bilgilenmek ihtiyacını hissetmektedir. Bunu da başarıyla mesleki eğitim seminerleri, çalıştaylar gibi aktiviteler düzenleyerek göstermektedir. Günümüzde medya üzerinde hissedilen siyasi, toplumsal ve ekonomik baskı ve dayatmaların ortadan kalkması, demokrasinin işlerlik kazanmasına da yardımcı olacak, Diğer bir deyişle arzulanan ‘özerk medya’ kavramı insanların beyinlerinde yer edecektir." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar