Başkan Çelik: İnsan odaklı belediyecilik yapıyoruz

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, göreve geldikleri günden bu yana insan odaklı belediyecilik yaptıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Çelik: İnsan odaklı belediyecilik yapıyoruz

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, göreve geldikleri günden bu yana insan odaklı belediyecilik yaptıklarını söyledi.

Çelik, düzenlediği yıl değerlendirmesi toplantısında ikinci döneminde yaptığı hizmetleri anlattı. Son 10 yılda Polatlı’nın şehircilik vizyonun değiştiğini belirten Başkan Yakup Çelik, eskiden belediyeciliğin alt yapı ve parktan ibaret olduğunu şimdi ise bunlardan çok uzak olduğunu dile getirdi. Çelik, Polatlıya biçilen rolün tarım şehri olduğunu hatırlatarak, kendilerinin sanayi,eğitim, kültür ve turizm vizyonunu da katarak arayış içerisine girdiklerini ifade etti. "Aday olacakmış gibi çalışıyorum, aday olmasam da böyle çalışacağım" diyen Yakup Çelik, "İlk 5 yıl içerisinde alt yapının tamamını elden geçirdik; su, kanalizasyon, iletişim, doğalgaz, yağmur suyu gibi çalışmaları tamamladık. Polatlı’yı, Ankara’ya bağlayacak kadar yani 76 kilometre yol açtık. 33 yeni park kazandırdık. Osmanlı, Selçuk ve Ankara mimarisinin en güzel eserlerine Polatlı’ya kazandırdık. Mezbelelik yerleri insanımızın hizmetine sunduk." dedi.

Şehir rantını eşit dağıttıklarına değinen Başkan Yakup Çelik, doğu-batı, kuzey-güney yönünde yapılan yatırımlar ile şehri bir bölgeye doğru gelişmeye değil de, her bölgesini geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. Bozkır’ın ortasındaki ilçeyi yeşil Polatlı yaptıklarını anlatan Çelik, Kartaltepe, Duatepe, Şehitler ormanı, Karaboğaz gibi bölgelerde Polatlı tarihinin en büyük ağaçlandırma çalışmasının yapıldığını vurguladı. Kültür alanın da yapılan çalışmaları aktaran Çelik, "Öğrencilere yönelik, mahalle konaklarımızı, ailelere yönelik annelik ve babalık eğitimlerimizi, yaşlılara yönelik evde bakım hizmetlerini faaliyete geçirdik." diye konuştu.

İkinci beş yılın da fakülte meselesini İktidar ile bütünleşilmediği sürece gerçekleştirilmesinin imkansız olduğunu anlatan Yakup Çelik, "2 Bin 700 dönümlük arazi tahsis ettiklerini, Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin temelinin attık. Birçok ilkokul, ortaokul ve liseyi şehrimize kazandırdık." diye konuştu.

Çelik, ilçenin ulaşım açısından çok şanslı olduğunu, yüksek hızlı trenin bunun en büyük göstergesi olduğunu ve bunun öneminin ilerleyen yıllarda anlaşılacağına değindi. Çelik, Eskişehir ve Konya’dan sonra İstanbul’da YHT ile günü birlik geziler düzenleyecekleri müjdesini verdi. Şehircilik bağlamında atık su tesisini çok önemli gördüğünü ifade eden Yakup Çelik, 60 milyon TL değerindeki ve yüzde 95’i AB hibesi olan atık su arıtma tesisinin de ilerleyen yıllarda şehre kazandırılacağını bildirdi.

Polatlı’nın gelecekte sağlık turizminin yapıldığı şehirler arasında yer alacağını söyleyen Çelik, "Çağlayıkta bulmuş olduğumuz jeotermal suyun taşıma çalışmaları sürüyor. 4 bin metrekare arazi üzerine yapılan tesisimizin inşaat çalışmaları sürüyor. Tamamlandığında 25 yıl su garantili olarak ihaleye çıkacağız. Polatlı tarihinin geleceğe açılan kapısı olacak." şeklinde konuştu.

Çelik, görev geldiklerinde 16 milyon TL bütçelerinin olduğunu, şuan ise 90 milyon TL bütçelerinin olduğunu, yapılan çalışmalarda kaynakların yüzde 50’sini kendilerinin ürettiğini sözlerine ekledi. Çelik ayrıca, yeni yılın tüm hemşerilerine sağlık, huzur, mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar