Başkan Burma: Atakum benim eserim diyenlerin benden izin alması lazım

Samsun'da mahalle olarak Atakum'a katılacak olan köyleri tanıma ve halkın sorunlarını dinleme gezilerini sürdüren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Atakum, benim eserim diyenlerin benden izin alması lazım.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Burma: Atakum benim eserim diyenlerin benden izin alması lazım

Samsun'da mahalle olarak Atakum'a katılacak olan köyleri tanıma ve halkın sorunlarını dinleme gezilerini sürdüren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Atakum, benim eserim diyenlerin benden izin alması lazım." dedi.

Karakavuk ve Aşağı Aksu köylerini ziyaretinde Başkan Burma, "Tarladan modern bir şehir yaratma konusunda 15 yıldır emek veren birisi olarak belediyecilik hizmetlerime güveniyorum. Kim ki, size gelip, ‘Atakum benim eserim’ derse önce benden izin alması lazımdır. Emeğimizin çalınmasına izin vermem. Yerel seçimlerden sonra sizlere de hizmet etme zevkini yaşayacağız. Beni isim olarak biliyorsunuz ama huyumu suyumu aşağıdaki eşinize, akrabanıza, arkadaşınıza, tanıdıklarınıza sorun. Bu adamdan dost olur mu? katkı verir mi? yardımcı olur mu? sözünü tutar mı? insan ayırt eder mi? kapısı çalınır mı? sorunlara çözüm üretir mi? diye araştırın. Göreceksiniz ki bunların hepsinin cevabı 'Evet' olacaktır. Biliyorsunuz 6 belediye birleşerek ilçe belediyesi olduk. Bu beldelerde yaşayan ve bize bağlandıkları için, 'Eyvah biz kendi belediyemizden yeterince hizmet alamıyorduk, şimdi 20 kilometre ötedeki belediye bize hiç hizmet vermez." diyenler, bugün, iyi ki Atakum'a bağlanmışız, hizmeti de başkanı da burada gördük' diye dua ediyorlar." dedi.

Belediye başkanı olarak oldukça deneyimli ve halka hizmet konusunda oldukça iddialı birisi olduğunu da ifade eden Başkan Burma, "Bu konuda yani Türkiye'nin en hızlı gelişen ve değişen belediyesinin başkanı olarak ödül bile aldım. Ben iyi bir dostunuz olarak her zaman sizinle beraber olacağım. Atakum, çok iyi bir yere geldi. Herkesin dilinde ve hayalindeyiz. Siz başka illere gidip geldiğinizde veya bir süre aşağıya inmediğinizde yaşanan değişimi ve gelişimi fark etmiyor musunuz? elbette ki ediyorsunuz. İşte sizin buralarda da bu değişim ve gelişim yaşanacaktır. İnsanlar şunu biliyor ki, Metin Burma, partizanlık, insan ayırımı yapmadan, herkesle iyi ilişkiler içerisindedir. Hileyle,hurdayla,çalmayla,çırpmayla işi olmaz. Çalışır, üretir ve halkı memnun eder. Zengin, fakir ayırımı yapmadan kim haklı ise onun yanında yer alır. Toplumun içinde düzgün ve dürüst biri olarak alnı açık, başı dik dolaşır. her zaman halkın içindedir. Onları dinler, sorunlarına çözüm üretir, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olur, mutluluklarını da, üzüntülerini de paylaşırım. Bu nedenle çok seviliyorum ve isminin önünde hiç bir leke yoktur. Benim zenginliğim de budur. Yani halkımın gönlünü kazanmış olmamdır. Metin Burma isminin geçtiği yerde sevgi ve saygı vardır. Samimiyetle söylüyorum ki, sizinle olan ilişkilerimiz de bir dost, akraba ilişkisi olacaktır. Birbirimize öyle bakacak, çekinmeden kapımı çalacaksınız. Ben de şu an olduğu gibi her fırsatta sizleri dinlemeye gelecek, sorunlarınızı algılamaya ve çözüm üretmeye çalışacağım." şeklinde konuştu.

Öte yandan Karakavuk ve Aşağı Aksu köyleri sakinleri, Başkan Burma'yı yakından tanıdıklarını ve Atakum'a verdiği güzel hizmetleri bildiklerini söyledi. Vatandaşlar, bu nedenle sözünde duran, dürüst ve çalışkan birisi olarak tanıdıkları Burma'nın, 2014 seçimlerinden sonra köylerine hizmet anlamında çok yapacağına inandıklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar