Başkan Balta’ya 'ülkemiz gerilmesin' ziyareti

AK Parti Artvin il başkanlığını ziyaret eden iş adamları, son dönemde Başbakan'ın, kullandığı paralel devlet, örgüt, çete ve benzeri söylemlerle ortamı gerdiğini düşündüklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Balta’ya 'ülkemiz gerilmesin' ziyareti

AK Parti Artvin il başkanlığını ziyaret eden iş adamları, son dönemde Başbakan'ın, kullandığı paralel devlet, örgüt, çete ve benzeri söylemlerle ortamı gerdiğini düşündüklerini ifade etti. Bu iddiaların hem toplumu gerdiğini hem de ekonomik bakımdan ülkeyi zora soktuğunu ifade eden iş adamları, bunların Başbakan'a bildirilmesi gerektiğini söylediler.

Artvin ve Hopa'da faaliyetlerini sürdüren Artvin İşadamları Derneği (ARSİDAD) ve Hopa Sanayici İşadamları Derneği (HOSİAD) yöneticileri, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta’yı ziyaret etti. AK Parti il teşkilatı yeni binasında yapılan görüşmede, HOSİAD adına dileklerini ileten Sinan Altunsoy, “Son dönemde Sayın Başbakanımızın paralel devlet, örgüt, çete ve benzeri söylemlerle ortamı gerdiğini düşünüyoruz. Hiçbir somut delile dayanmayan bu tarz iddialarla son derece ciddi ve kabulü mümkün olmayan suçlamalarla, karşı karşıya kalıyoruz, bu iddialar hem toplumu geriyor hem de ekonomik bakımdan ülkemizi zora sokuyor, bu konuşma ve iddiaların bizi, bizim gibi düşünen arkadaşlarımızı yaraladığını, bunun da Sayın Başbakanımıza muhakkak bildirilmesi gerektiğini düşünerek, Artvin il başkanı olarak sizi ziyarete geldik, derdimizi paylaşmak istedik.” dedi.

ARSİDAD adına konuşan Başkan İsmail Yıldırım da son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden dershanelerin kapatılması, fişleme iddiaları ve yolsuzluk operasyonlarının merkezinden saptırılması ile Hizmet Hareketi'nin yıpratılmak ve zan altında bırakılmak istendiğine dikkat çekti. Yıldırım, şöyle dedi:

"Bu kurumların, ülkemizde ve dünyada yaptığı faaliyetlerle, insani değerler etrafında mutabakat sağladığı, toplumsal barışı tesis ettiği ve dünyanın her yerinde problem teşkil eden sefalet, cehalet, terör, haksızlık ile mücadele ettiği herkes tarafından görülmektedir. Buna rağmen, 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu neticesinde ortaya çıkan iddiaların araştırılması ve üzerine gidilmesi gerekirken, tüm bu yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bir kenara bırakılarak Hizmet Hareketi’nin hedef haline getirilmesi, kamuoyunda birçok insanın sevdiği ve değer verdiği Sayın Fethullah Gülen’e yönelik söylendiği şeklinde yorumlanan “sen kimsin”, “alim müsveddesi”, “yalancı peygamber” gibi ifadeler ve bir karalama kampanyası başlatılarak, çeşitli ithamlarda bulunulması bu camiaya gönül veren insanları derinden yaralamaktadır. Bu yüzden bu konuda daha hassas olunması gerektiğinin başta Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize iletilmesi gerektiğine inanıyor, bu konuda sizden yardım istiyoruz.”

AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta ise “Dileklerinizi gerekli yerlere ileteceğim, umarım aynı idrak ve anlayışta olan bu insanlar, en kısa zamanda bu sorunları çözüme kavuşturur, biz de sizin gibi ülkemizin sıkıntıya düşmesini istemiyoruz, bu dileklerinizi gerekli yerlere bildireceğimden emin olabilirsiniz.” dedi. Taraflar, iyi niyet ve huzur ortamının oluşması dilekleri ile vedalaştı.




CİHAN

Yorumlar