Başkan Altepe: Bursa'nın ilçeleri de büyük yatırımlara kavuşacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önümüzdeki dönemin şehir açısından bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, belediye bütçeleri yeterli olmayan ilçelerin de bundan sonra büyük yatırımlara kavuşacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Altepe: Bursa'nın ilçeleri de büyük yatırımlara kavuşacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önümüzdeki dönemin şehir açısından bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, belediye bütçeleri yeterli olmayan ilçelerin de bundan sonra büyük yatırımlara kavuşacağını söyledi. Altepe, Karacabey ilçesinde muhtarlarla biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Kanunu'nun mart ayındaki seçimlerden sonra yürürlüğe gireceğini, bunun da ilçeler için büyük kazanımlar getireceğini söyledi. Bursa´ya bağlı 17 ilçede, hızlı bir dönüşüm ve değişim dönemi başlayacağını anlattı. Bugün ilçe belediye bütçeleriyle büyük yatırımların imkansız olduğunu, yeni kanunla bu imkanların büyükşehirler aracılığıyla resmen ilçe belediyelerine de tanındığını kaydeden Başkan Altepe, "Yeni yasayla birlikte bütçemizin yüzde 10´unu ilçelere, kırsal alanlara aktarmak zorundayız. Bu da doğal olarak, normal şartlarda küçük belediyelerin altından kalkamayacağı büyük yatırımların ilçelere gelmesi anlamına geliyor." dedi.

Başkan Altepe, yeni dönemde Karacabey´in özellikle tarım ve turizm alanlarında Bursa´nın en önemli bölgesi haline geleceğini söyledi. Karacabeylilerin zaten çalışkan olduğunu, üreten ve kazanan konumunda bulunduğunu, Büyükşehir Belediyesi´nin yönlendirmesiyle bu özelliklerin tavan yapacağını, bölgenin kendi kendine yeteceğini ifade etti. Büyükşehir Kanunu çıkmadan önce gerekli çalışmalara başladıklarını, dört dağ ilçesi olarak adlandırılan Keles, Harmancık, Orhaneli ve Büyükorhan´a hizmet veren süt ürünleri tesisini Keles´e kurduklarını, Mudanya´nın sahillerine ilişkin 20 milyon liralık düzenlemenin de yakında ihaleye çıkacağını, ilçelerin tamamında irili ufaklı yüzlerce çalışmaya imza attıklarını anlattı. Recep Altepe, "Dört dağ ilçesi için kurduğumuz süt ürünleri tesisinin yanında, şimdi de et ürünleri tesisi kurmak için harekete geçtik. Aynı adımlar, Karacabey ve diğer ilçeler için de peyderpey atılacak. Hangi ilçede ne tür zenginlik varsa, değerlendirilmesi gereken ne husus varsa programa alınacak." şeklinde konuştu. Karacabey´de şu anda eksiklikleri tespit etme aşamasında olduklarını, ekolojik ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan ilçede ilk olarak Uluabat, Gölyazı ve Ekoturizm projelerini hayata geçireceklerini ifade etti.

Toplantıda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da Karacabey´in tarım ve turizm potansiyelinin, Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle açığa çıkacağını söyledi. Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Vural ise 15 yıl sonra ilk kez bir büyükşehir belediye başkanıyla toplantı yaptıklarını belirterek teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar