Başkan Aktaş: 11 kurs ve etüt merkeziyle bir nevi dershane hizmeti veriyoruz

Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, encümen üyeleri ile birlikte Nuri Doğrul Caddesinde hizmet veren İNESMEK kurslarını ziyaret ederek, kursiyerlere başarılar diledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Aktaş: 11 kurs ve etüt merkeziyle bir nevi dershane hizmeti veriyoruz

Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, encümen üyeleri ile birlikte Nuri Doğrul Caddesinde hizmet veren İNESMEK kurslarını ziyaret ederek, kursiyerlere başarılar diledi. Ziyaretin ardından İNESMEK hizmetleri hakkında bilgiler veren Aktaş, 11 adet kurs ve etüt merkeziyle bir nevi dershane hizmeti verdiklerini söyledi.

Kursların iki fonksiyonu olduğunu belirten Başkan Aktaş, bu fonksiyonlardan ilkini insanların sosyal hayatın içine daha fazla katılabilmelerini sağlamak, ikincisini ise iş bulabilme veya mevcut işlerindeki statülerinin daha da yükseltilebilmesini sağlamak olarak açıkladı.

Her geçen yıl kurslara yönelik ilgi ve alakanın arttığını belirten Başkan Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bundan dolayı ziyadesiyle mutluyuz. Nuri Doğrul caddesinde hizmet veren İNESMEK kurs merkezinde, bilgisayar destekli mobilya tasarımı (3d max), bilgisayar destekli reklam ve tasarım, web tasarımcısı, yönetici asistanlığı, tıbbi sekreterlik, fotoğraf çekimi, dijital fotoğrafçılık, kuaförlük, ebru, hüsn-i hat, dekoratif ahşap süsleme, elde Türk işlemeleri, seramik biçimlendiricisi, çeyiz ürünleri hazırlama ve işaret dili kursları var. Kurs merkezlerimiz, Nuri Doğrul Kurs Merkezi, Kültür Sarayı Kurs Merkezi, Belediye Gençlik Merkezi Kurs Merkezi, Alanyurt Kurs Merkezi, Alanyurt Köy İçi Kurs Merkezi, Akhisar Kurs Merkezi, Akhisar TOKİ Kurs Merkezi, Huzur Mahallesi Kurs Merkezi, Alanyurt Yunusemre Mahallesi Kurs Merkezi, Mahmudiye Kurs Merkezi, ve son olarak Orhaniye Mahallesi Kurs Merkezidir. 40 ayrı branşımız ve 26 sınıf sayımız var.”

İlk dönemin sonuna gelindiğini aktaran Başkan Aktaş, şunları kaydetti: “Mevcut kursiyer sayımız bin 625 kişidir. İkinci dönem için kayıtlar alınıyor. Pek çok branşın kayıtları tamamlandı. Ancak kontenjan boşluğu olan ve yeni açılan branşlarımıza internet sitemiz üzerinden kayıt almaya devam ediyoruz. Bu branşlarımız, işaret dili, autocad, solid works, Arapça, bilgisayar kullanımı (gündüz), çeyiz ürünleri, dış ticaret, dijital fotoğrafçılık, diksiyon, hüsn-i hat, iletişim yöntem ve teknikleri, ofis programları, Osmanlı Türkçesi, reklam tasarım, web tasarımı, Rusça, seramik şekillendiricisi, yönetici asistanlığı ve 10 parmak f klavyedir.”

Kursların ücretsiz olduğunun altını çizen Aktaş, “Kurslarla alakalı bir lira dahi almıyoruz. Kurslarımızın sonunda da Milli Eğitim onaylı sertifika verdiğimizi, dolayısıyla hem sosyal alanda bay-bayan gelişirken, aynı zamanda da resmi bir belgeye de sahip olduklarını ifade etmek istiyorum. 15 yaş üzeri olan herkes bu kurslarımıza başvurabilir. Kurslarımıza, ilgi alaka gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar