BASİAD'ın geleneksel iftarına yoğun ilgi

İzmir'in Bergama ilçesinde, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BAİSAD) tarafından iftar yemeği verildi. Yoğun katılımın olduğu geleneksel iftar yemeğinde, birlik ve beraberlik mesajları verildi.BAİSAD tarafından verilen iftara; Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
BASİAD'ın geleneksel iftarına yoğun ilgi

İzmir'in Bergama ilçesinde, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BAİSAD) tarafından iftar yemeği verildi. Yoğun katılımın olduğu geleneksel iftar yemeğinde, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

BAİSAD tarafından verilen iftara; Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, BASİAD Eğitim Danışmanı Nazmi Peker, Koza Altın İşletmeleri AŞ Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Çetin, oda başkanları, işadamı ve çok sayıda davetli esnaf katıldı. Program, Mısırlı Hafız Kulid Ahmet Zaki'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

BASİAD Başkanı Ahmet Serkan Turan yaptığı konuşmada, gönüllerin birbirine yaklaştığı, merhamet duygularının zirve yaptığı bu kutlu zaman diliminde gönüllerin toplu çarpmasına her şeyden daha çok ihtiyaç olduğunu vurguladı. Turan, “Milli Şairimiz Mehmet Akif'in ‘yürekler toplu çarptıkça top sindiremez’ anlayışıyla bugün dört bir yanımız alev topuna dönmüş ve bizler de böyle bir cendere içine çekilmek isteniyor olabiliriz. Bu sebeple ayrışma noktalarına değil, birlikteliğimizi ön plan çıkararak toplumsal uzlaşı ve kaynaşmayı pekiştirmeliyiz. Bu Ramazan'ın toplumumuz ve milletimiz adına böyle birlikteliğin vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu. Derneğin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Turan, “BASİAD olarak yaklaşık 15 yıldır gelenek haline gelen Ramazan ayında birlik, dayanışma ve manevi iklimini beraber yaşama adına yapılan ihtiyaç sahibi vatandaşlarla iftar organizasyonu, şehrin iki noktasında günlük 2 bin kişiye yemek vermek suretiyle bu Ramazanda da inşallah devam ediyoruz. Tabi biz burada sadece aracıyız. Bu işi yıllardır yapan ve sahip çıkan siz değerli Bergamalılar. Rabbim sizden razı olsun. Hak nazarında yardımlarınızı kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar