Başbakanlık Hizmet Binası’na iptal kararı

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş, ‘’Atatürk Orman Çiftliğine yönelik meslek odaları olarak açtığı davaların sonuç verdiğini belirterek, "Bugün itibari ile Atatürk Orman Çiftliği’nde Başbakanlık Hizmet Binası yapıldığı alanda 46 he.

Google Haberlere Abone ol
Başbakanlık Hizmet Binası’na iptal kararı

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş, ‘’Atatürk Orman Çiftliğine yönelik meslek odaları olarak açtığı davaların sonuç verdiğini belirterek, "Bugün itibari ile Atatürk Orman Çiftliği’nde Başbakanlık Hizmet Binası yapıldığı alanda 46 hektarlık ve 7 hektarlık alanda tarihi SİT derecesinin kaldırılarak yapılaşmaya açılmasına ilişkin açtığımız davada iptal kararı gelmiş bulunuyor.’’ dedi.

Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili Başbakanlık Hizmet Binası davasında yaşanan gelişme hakkında Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) bir basın toplantısı düzenledi.

'BAŞBAKANI BİR KEZ DAHA HUKUKA SAYGILI OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

Basın toplantısında konuşan Karakuş, başbakanlık hizmet binasının şu anda ki durumunun tarihi SİT alanı içerisinde inşaat sürecinin devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: ‘’Tarihi bir SİT alanı içerisinde bir çivi bile çakılmaması gerekiyor. Bu açıdan gerçekten hem bizim açtığımız davada hem orman mühendislerinin açtığı davada iptal kararı vermesi bizi umutlandırdı. Bundan sonra ruhsat iptaline ilişkin yürüyen davamız var. Başbakanlık Hizmet Binasını ruhsat iptaline ilişkin yürüyen davalarımızda bu davaların sonuçlarını bekleme kararı almıştık ruhsat iptalini yapmak üzerine. Dolayısıyla bu kararın sonuçlarına göre Başbakanlık Hizmet Binası’nın ruhsatının da iptal edilmesi gerekiyor. şu anda orada yasadışı yapılan bir Başbakanlık Hizmet Binası ile karşı karşıyayız. Zaten kamu vicdanında hiç kabul etmediğimiz ve olumlu bulmadığımız bu Başbakanlık Hizmet Binası da yargıda bizim lehimize karar vermiş oldu. Başbakanı bir kez daha hukuka saygılı olmaya, Büyükşehir Belediyesini inşaatı durdurmaya ve demokratik bir ilkede yapılması gerekenleri yapmaya devam ediyoruz.’’ diye konuştu. CİHAN

Yorumlar