Başbakan'ın mitingini protesto etmek isteyen 26 kişi gözaltına alındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kocaeli mitingini protesto etmek isteyen yaklaşık 26 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın mitingini protesto etmek isteyen 26 kişi gözaltına alındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kocaeli mitingini protesto etmek isteyen yaklaşık 26 kişi gözaltına alındı. Erdoğan'ın mitingi nedeniyle Kocaeli adeta ablukaya alındı. Erdoğan’ın gelişine tepki göstermeleri beklenen bütün siyasi parti ve sendikalar ile sivil toplum örgütlerinin kapısında polis bekledi.

Erdoğan'ın Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı'ndaki mitingi nedeniyle emniyet güçleri miting alanı içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişine tepki gösteren ve günler öncesinde bir araya gelerek basın açıklamasında bulunan siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin kapılarında ise çevik kuvvet ekipleri bekledi. Öğlen saatlerine doğru İzmit Belediye İş Hanı önünde Halkevleri üyesi olduğu öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı. Ardından öğlen saatlerinde Cumhuriyet Parkı'nda toplanarak Erdoğan’ın gelişine tepki göstermek için eylem yapmaya gidecekleri ileri sürülen 17 kişi daha gözaltına alındı. Değişik noktalarda yine eylem yapacaklarından şüphelenerek gözaltına alınanlar ile birlikte toplam gözaltı sayısının 26 ya ulaştığı ileri sürüldü.

Yine aynı saatlerde İzmit Belediyesi binasının karşısında bulunan bir apartmanda parti binası olan TKP’nin "Katil, Hırsız Erdoğan Kocaeli’nden defol" afişi astığı görüldü. İhbar üzerine giden ve parti binasına giremeyen polis ekipleri olay yerine itfaiye ve iş makinesi çağırdı. Yazılı afişi indirmek için merdivenli itfaiye aracı ve iş makinesi ile yukarı çıkan polisler, tam afişe yaklaştıklarında partide bulunanlar afişi içeri aldı. Polis aşağıya indiğinde tekrar astılar. Polis bir görevliyi parti binasının alt katına bıraktı. Partililer afişi astığında alt katta bulunan memur afişi çekerek aldı. Polis ve itfaiye aracı ile iş makinesi olay yerinden ayrıldıktan sonra partililer ikinci kez “Katil AKP halk sizden hesap soracak” afişi astı. Ardından polisler tekrar geldi. Bu defa telefon edilerek afişin indirilmesi istendi. Ancak partililer afişi indirmedikleri gibi üzerinde "Kahrolası diktatör, bu ülke sana mı kalacak" yazılı bir afiş astı. Polis bu defa müdahale etmeden parti binası önünde bekledi. CİHAN

Yorumlar