Başbakan'ın mitingi öncesi Manisa'da tuhaf hazırlık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, pazar günü Manisa'da düzenleyeceği miting öncesi polisin iş yerlerine giderek vatandaşların isimlerini ve kimlik numaralarını istemesi tepkiye sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın mitingi öncesi Manisa'da tuhaf hazırlık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, pazar günü Manisa'da düzenleyeceği miting öncesi polisin iş yerlerine giderek vatandaşların isimlerini ve kimlik numaralarını istemesi tepkiye sebep oldu. Polisin iş yerlerine giderek vatandaşları gerekçe göstermeden sorgular gibi tavırda bulunması, şehirde tedirginliğe yol açtı. Yaşanan olaylar karşısında Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'ne çok sayıda şikayette bulunuldu. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise konu hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

Kendine ait iş yerinde sivil polisler tarafından ismi ve kimlik numarası istenen esnaf Oktay Yurdagül, başına ilk defa böyle bir olay geldiğini ve şaşkına döndüğünü söyledi. Yurdagül, başından geçen olayı şöyle anlattı: "Arkadaşlarla iş yerinde oturuyorduk. Polisler, olağanüstü bir hal varmış gibi birden içeri girdiler ve isimlerimizi sormaya başladılar. 'Burada kaç kişi çalışıyorsunuz?' diye sordular. Ne olduğunu anlayamadık. Bu yapılan hiç hoş değildi. Üslupları da hiç hoş değildi. Araştırma sebeplerini sorduk, gerekçe göstermediler. Burada korku imparatorluğu mu oluşturulmaya çalışılıyor, anlamış değiliz. İş yerinde kalabalık olduğumuz için herkese şüpheli baktılar. Böyle yaparak baskı oluşturuyorlar. Benim iş yerime gelerek bu şekilde sorgulama yapmaları doğru değil."

Yörede 22 yıllık esnaf olduğunu dile getiren Şeref Aygün de böyle bir olayın ilk defa başına geldiğini söyledi. Bu şekilde bir uygulamanın doğru olmadığını dile getiren Aygün, "Ben kapının önündeydim, polisler içerideymiş. Ellerinde liste vardı. Bana adımı, soyadımı ve iş yerinde kaç kişi çalıştığını sordular. Ben de 'Neden soruyorsunuz?' dedim. Güvenlik ve tedbir için sorduklarını söylediler. 22 yıllık esnafım, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yapılanı doğru bulmuyorum. İnsanların iş yerine baskın düzenler gibi gelerek bu şekilde sorgulanması hiç hoş değil." dedi.

Konuyla ilgili görüşü alınan Vali Abdurrahman Savaş, konu hakkında bilgisi olmadığını söyledi. Böyle bir şey olduğunu duymadığını dile getiren Savaş, konuyu araştıracağını bildirdi. CİHAN

Yorumlar