Başbakan'ın Mersin mitingi öncesi gerginlik, 9 gözaltı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı Mersin'de, Berkin Elvan için eylem yapan bir grup AK Parti seçim aracına saldırınca polis müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın Mersin mitingi öncesi gerginlik, 9 gözaltı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı Mersin'de, Berkin Elvan için eylem yapan bir grup AK Parti seçim aracına saldırınca polis müdahale etti. Polisle Halk Evi üyesi grup arasında arbede çıktı. Olayda 4 kişi göz altına alındı. Başbakan'ın mitingine yürümek isteyen gruba polisin izin vermemesi üzerine burada da 5 kişi gözaltına alındı.

Emek ve Demokrasi Platformu üyesi bir grup, Özgür Çocuk Parkı'nda toplanarak Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sonrası bir grup Halk Evi üyesi, İstiklal Caddesi'ni trafiğe kapattı. Çevik Kuvvet ekipleri tedbir alırken, bir süre bekleyen grup daha sonra koşarak Halk Evi binası yakınlarına geldi. Gruptakilerden bazıları, İstiklal Caddesi üzerine park etmiş ve üzerinde AK Parti bayraklarının bulunduğu bir minibüsü saldırıp camları kırdı. Polislerin gelmesi ile gruptakiler Halk Evi'nin bulunduğu pasaja girdi. Kapıda bekleyenler polise tepki gösterince arbede çıktı. Çevik Kuvvet ekipleri ve sivil polisler, 4 kişiyi karga tulumba göz altına aldı. Göz altına alınanlar Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan, bir grup Silifke Caddesi'ni müteakiben mitingin yapılacağı alana yürüyüşe geçti. Polis, grubun önünü Emekliler Parkı'nda kesti, 5 kişi gözaltına alındı. Grubun miting alanına yaklaşmasına izin verilmedi. CİHAN

Yorumlar