"Başbakan'ın Hocaefendi'ye yönelik ifadeleri ehli küfür için dahi kullanılamaz"

Adanalı kanaat önderi İlyas Çalışkan, Başbakan Erdoğan’ın son zamanlardaki üslubundan büyük üzüntü duyduklarını, Hocaefendi için kullanılan ifadeleri bırakın bir alimi, normal bir ehli küfür için bile kullanılamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan'ın Hocaefendi'ye yönelik ifadeleri ehli küfür için dahi kullanılamaz"

Adanalı kanaat önderi İlyas Çalışkan, Başbakan Erdoğan’ın son zamanlardaki üslubundan büyük üzüntü duyduklarını, Hocaefendi için kullanılan ifadeleri bırakın bir alimi, normal bir ehli küfür için bile kullanılamayacağını söyledi. Hükümet yanlısı gazetecilerin üslubunu da kabul etmeyen Çalışkan, bu insanların İslamiyet’i yeniden okuyup anlamaları gerektiğini vurguladı. Camianın Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetler verdiğini vurgulayan Çalışkan, devlete ihracat da dahil her konuda faydası olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında kullandığı ifadeler hezeyan halini aldı. Atılan iftiraların insanlar arasında birlik ve beraberliğini imha seviyesine gelmesine, toplumun bütün kesimleri tepki gösterirken, kanaat önderleri de bu duruma üzülüyor. Adanalı kanaat önderi İlyas Çalışkan, Müslüman olduğunu söyleyen bir iktidarın Müslüman bir cemaate, kâfire bile söylenmeyecek sözlerle yüklemesini hayretler içinde izlediğini belirtti. Çalışkan, bu tür hakaretlere Müslümanların ihtilal dönemlerinde bile maruz kalmadığını anlattı. Hocaefendi hakkında kullanılan ‘sahte peygamber’, ‘içi boş alim müsveddesi’ gibi ifadeleri duyunca şaşırıp üzüldüğünü dile getiren Çalışkan, “Biz hocamızı İslam alimi olarak biliyoruz, öyle dinledik, öyle büyüdük, öyle gördük. Bu ifadeler bırakın alimi, normal bir ehli küfür için bile kullanılamaz.” diye konuştu. Başbakanın bu ifadeleri hedef şaşırtmak amacıyla kullandığını vurgulayan Çalışkan, “Sadece siyasi bir rant, başka bir meselesi yok. Bizim gördüğümüz öyle. Delillendirilmiş hiçbir şey görmüyoruz. Yolsuzlukla ilgili pek çok delil var, belge var. Bırakın normal bir vatandaşı, bunların Müslümanlarla bir araya gelmemesi lazım. Gelmişse bile, Müslüman hata yapabilir. Hata yapmışsa bile onların mahkemelerde, emniyette şurada burada yargılanması lazım. Ama görüyoruz onlar da engelleniyor, onlara da operasyon yapılıyor. Yani suçluya değil, masuma, ortaya çıkarana operasyon yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANIN ÜSLUBU İSLAMİ DEĞİL"

Başbakan Erdoğan’ın hakaretlerin yanı sıra kullandığı üslubun da sorunlu olduğunu anlatan Çalışkan, ‘rahmetimiz gazabımızı aşacaktır’, ‘gurur ve kibir Allah’a aittir’ gibi ifadelerin İslami olmadığı belirtti. Başbakanın tamamen siyasi, ideolojik bir üslup kullandığını vurgulayan Çalışkan, kullandığı nefret dilinin toplumda çatışmayı beraberinde getirme riski olduğunu anlattı. Kendilerinin bile yakın arkadaşlarıyla şiddetli tartışmalar yaşadıklarını, birbirini tanımayan insanların daha kötü şeyler yaşayabilecekleri uyarısında bulunan Çalışkan, “Yani Müslümanların birbirine bakışı bile değişiyor. Biz hak için bir şeyi savunuyoruz, hemen şucu bucu oluyoruz. Hak adına konuşmamız bile engelleniyor. Doğru bildiğimizi bile konuşamaz hale getirdiler. Doğruyu söyleyince hemen bir şeyle yaftalamıyoruz. Bu gidişat engellenemezse çok kötü olacak. Müslümanlar tarih boyunca bu tür sıkıntıları çektiler, birbirleriyle uğraştılar. Kimseye faydası da olmadı, bundan sonra da olmaz. Siyasi iktidarlar gelip geçicidir. Bu aşamada sulh ve barışı da bulmak lazım. Kendi adamları bile artık bu cemaatin işi değil diyor. Cemaat de kabul etmiyor. Cemaati bilenler de bu cemaatin işi değil diyor. Ama hala cemaate operasyon yapılacak denilince biz dehşetle bakıyoruz. İnşallah Hak gözlerini açar.” şeklinde konuştu.

"YANDAŞ GAZETECİLERİN İSLAMI BİR DAHA OKUMASI LAZIM"

Olayların başından beri basını yakından takip ettiğini anlatan Çalışkan, “Yandaş denilen gazetecilerin seviyesinden utanıyorum, bir de bunu İslam adına yazıyorlar. Çok acı verici. Bu yazar arkadaşların İslam’ı bir daha okuması lazım bence. İslam onların dediği şekilde söylemiyor bize. Yani delil yok, bir şey yok, ona iftira at buna iftira at. Çözemiyorum. Bir şey konuşunca en azından uydurma bir belge olurdu, bunlarda uydurma bile olsa belge bile yok. Hiçbir şey yok ancak iftira atıyorlar. Ne yapılmaya çalışıldığını inanın çözemiyoruz. Cemaatin üstüne saldırıyor, cemaat bitince neyi çözmüş olacak, bütün derdimiz bitti de şimdi cemaat mi kaldı? Cemaat dediğimiz insanlar mütedeyyin. Vatan millet sevdası insanlar, biz öyle görüyoruz. Ben daha cemaatin bir tane vatana milletin zararına çalışacak bir tane adam daha tanımadım. Tanıyorlarsa bize de göstersinler biz de tanıyalım. Kim görmüş onu da bilmiyoruz. Sadece laf, söylenti, hiçbir belge, delil görmedik. Sadece söylüyorlar.” dedi.

Hizmet Hareketi'ni yakından tanıdıklarını ve Allah için sevdiklerini kaydeden İlyas Çalışkan, yapılan çalışmaları ise taktir ettiklerini söyledi. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetler verildiğini belirten Çalışkan, ihracata bile faydası olduğunu ifade etti. Yurt dışındaki Türk okullarında da övgüyle bahseden Çalışkan, “Bu insanlar Türkiye aşkı, sevdası için oraya gittiler. Yoksa ta adam Afrika’nın köşesinde ne yapsın, para mı alıyor, mücevher mi veriyorlar, yok. Adam sırf vatanı milleti, inancı, itikadı için gitmiş hizmet ediyor. Bunlara karşı böyle bir şeyi en kötü bir iktidar bile gelse yapmazdı. Bu cemaat dediğimiz başka yerlerden gelmiş insanlar değil. Bu insanlar biziz, bizim insanlarımız, bizim akrabalarımız. Bizim milletimiz, bizim inancımız.” ifadelerini kullandı.

Çalışkan, 17 Aralık sonrası çok sayıda insanın da suçsuz yere yerinden edildiğinin altını çizerek, şöyle dedi: “Bunların içerisinde bizim de tanıdığımız çok insan var. Suçsuz yere, hiçbir şeyi yok, yani olaylarla hiç uzaktan yakından alakası olmayan insanlar da mağdur edildi. Bu insanlar çok kırgınlar. Yani Müslümandan gelmesi çok kırıyor. Yoksa diğer hükümetlerde de mağdur olmuşlar, zaten mağdurlar, önceden de mağdur olmuşlar değişen bir şey yok. Ama şimdi inandığınız, güvendiğiniz insanların bunları yapması sizi daha çok kırıyor, rencide ediyor.”
CİHAN

Yorumlar