Başbakan'a hakaret davası ileri tarihe ertelendi

CHP Kadıköy ilçe yönetimi üyelerinin Beşiktaş'ta 27 Temmuz 2013'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu geçerken 'Lanet olsun senin gibi diktatöre, Allah belanı versin' dedikleri iddiasıyla 11 aydan 6 yıla kadar değişen oranlarda hapis...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'a hakaret davası ileri tarihe ertelendi

CHP Kadıköy ilçe yönetimi üyelerinin Beşiktaş'ta 27 Temmuz 2013'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu geçerken 'Lanet olsun senin gibi diktatöre, Allah belanı versin' dedikleri iddiasıyla 11 aydan 6 yıla kadar değişen oranlarda hapis istemiyle yargılanmalarına devam edildi. Dava dosyasında yer alan mobese kameralarına ilişkin kayıtları inceleyen bilirkişi, mobese kameralarının olay yerine çok uzak ve açı olarak olay yerini tam görmeyen konumda oldukları için teknik değerlendirme yapılmasının mümkün olmadığını belirtti.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar ve müşteki avukatları katılmadı. Sanıklar arasında yer alan taksi şoförü Adem Malak'ın avukatı Tahsin Bayraktar ise duruşmada hazır bulundu. Hakim Mustafa Erdoğan, dava konusu olaya ilişkin olay yerine yakın mobese kamera kayıtlarının bilirkişi incelemesinin tamamlandığını ve bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını açıkladı.

Sanıkların söylediği iddia edilen hareket içerikli sözlere ve memura direnme suçuna ilişkin hazırlanması istenen raporda, "27 Mayıs 2013 saat 14.00 sıralarında müşteki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın araç konvoyunun geçişi sırasında, sanıkların konvoya hitaben sinkaflı sözler kullandığı ve tükürdüğü iddia edildiği" hatırlatması yapıldı. Dosyada yer alan mobese kameralarının olay yerine uzak ve açı olarak olay yerini görmeyen konumlarda olduğu, bu nedenle görüntülerin teknik değerlendirmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

Raporda, dosyada ayrıca yer alan Habertürk TV kamera görüntülerinde, sanıklarla koruma görevlileri arasında göz altına alma durumu hakkında bir tartışma olduğu, tarafların birbirine bağırarak konuştuğu, ancak bu bağrışmanın fiziki bir darbe veya sert bir şekilde müdahale şeklinde olmadığı anlatıldı.

Sanıkların polis aracına zorlamaya gerek duyulmadan girdikleri belirtilen raporda, "Konuşmalar içerisinde olay anının kızgınlığı ile şahıs B'nin 'Allah kahretsin', 'Diktatör oldu bu başbakan' ve 'Böyle bir ülkeyi Allah kahretsin' sözleri kullandığı, şahıs C'nin ise göz altına alınırken 'Çekin abi, çekin, bunların hepsi faşist, adam bize marksist diyor. Yolun kenarında otobüs bekliyoruz diye marksist oluyoruz. Faşistler, diktatörya' sözlerini kullandığı tespitlerine ulaşılmıştır." denildi. Hakim Erdoğan, sanık avukatına bilirkişi raporuna ilişkin beyanlarını bildirmesi için süre verilmesine hükmederek duruşmayı 14 Ekim 2014 tarihine erteledi. CİHAN

Yorumlar