Başbakan Yardımcısı Babacan: Yargının tarafsızlığı önemli

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yargının sadece hukuk normları ve objektif değerler çerçevesinde hareket edebilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Babacan: Yargının tarafsızlığı önemli

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yargının sadece hukuk normları ve objektif değerler çerçevesinde hareket edebilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bazı açılışlarda bulunmak üzere Hatay'a gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yargının tarafsızlığının önemine değindi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda iş adamlarına seslenen Babacan son 2 aydır Türkiye'nin kendi içinde bazı sınavlar yaşadığını belirterek, "Kendi içimizde önemli gelişmeler yaşadık. İşte bu gelişmeleri ben açıkçası Türkiye için çok önemli sınavlar olarak görüyorum. Bunlar bizim için demokrasi sınavları hukuk sınavları ve bu sınavlardan da ülkemizin başarı ile geçeceğine inanıyorum." dedi.

Yargının tarafsızlığının da önemli olduğuna işaret eden Babacan, "Yargının sadece hukuk normları ve objektif değerler çerçevesinde hareket edebilmesi çok önemlidir. Dolayısıyla yargı içinde münferit az sayıda kişinin farklı gündem, farklı hedeflerle hareket ediyor olması hukuk devleti açısından çok önemli bir risktir. Dolayısıyla bu riskin biran önce ortadan kalkması yok edilmesi lazım ki yargı o zaman tarafsız ve aynı zamanda bağımsız çalışabilsin" diye konuştu.

'DÜZENLİ EKONOMİ İÇİN İSTİKRAR ŞART'

Ekonomik büyümenin sıhhatli bir şekilde devamı ve beklenen büyüme oranlarına ulaşılabilmesi için siyasi reformların devamının şart olduğunu anlatan Babacan şöyle konuştu: "Siyasi istikrar ve güven ekonominin temeli. Bunlar olmazsa ekonomide ilerleme kalkınma mümkün değil. Endişe ve korkunun olduğu dönemde yatırımlar zayıflayabilir. Ticaret zayıflayabilir. İşte biz bunun içindir ki hükümetimizi kurduğumuz ilk günden beri Kasım 2002'den beri hep istikrar ve güvene öncelik verdik. İstikrar ve güven sapasağlam yerinde olduktan sonra evvel Allah Türkiye'nin önü açık. İstikrar ve güven ortamı nasıl güçlendirilecek? Bunun için siyasi reformlara hızla devam etmemiz gerekiyor. Hamdolsun biz bu güne kadar temel hak ve özgürlükler, demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda çok önemli adımlar attık. Türkiye'de özgürlükçü bir bakış açısı ve devletin vatandaşla ilişkisi yepyeni bir felsefeye, çerçeveye oturtabilmek. Bunlar çok çok önemli. Uzunca bir süredir devam eden açılım çözüm sürecimiz var. Ve bütün bu çözüm sürecini de içine alan tüm geniş kapsamlı çalışmalarda biz şunu ilke edindik. Dedik ki bu işin özü ve ruhu nedir. Devlet etnik kökeni ne olursa olsun dini, mensubu olduğu mezhep ne olursa olsun yaşam tarzı ne olursa olsun tüm vatandaşlarını aynı samimiyetle kucaklamalı Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan herkesin özgürlüklerini temek haklarını doyasıya yaşayabilmesi dedik."

ANTAKYA AK PARTİ KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILDI

Antakya AK Parti İl Koordinasyon merkezinin açılışını Adalet eski Bakanı Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Sadullah Ergin'le beraber yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan burada partililere hitap etti. CİHAN

Yorumlar