Başbakan Yardımcısı Atalay: Amacımız dağdakilerin hepsini indirmek

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyarbakır’da günlerdir BDP’li belediye karşısında bulunan orta refüjde çocuklarını PKK’dan isteyen aileleri ziyaret etti. Burada anneleri dinleyen Atalay, amaçlarının dağdakilerin hepsini indirmek...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Atalay: Amacımız dağdakilerin hepsini indirmek

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyarbakır’da günlerdir BDP’li belediye karşısında bulunan orta refüjde çocuklarını PKK’dan isteyen aileleri ziyaret etti. Burada anneleri dinleyen Atalay, amaçlarının dağdakilerin hepsini indirmek olduğunu söyledi. Atalay, ”Sizin acınızı paylaşmak için geldik, sizi tebrik ediyorum. Sizin yaptığınız yiğitçe bir durum.” dedi.

'Gelişen Türkiye İçin, Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı' için Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Büyükşehir Belediyesi önünde çocuklarının dağdan getirilmesi için oturma eylemi yapan Kürt anneleri ziyaret etti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında belediye karşısında bulunan refüje gelen bakanlar, ailelerle bir süre görüştü. Anneler ise çocuklarının bulunması için Başbakan Yardımcısı Atalay’a çocuklarının fotoğraflarını verdi. Burada anneleri dinleyen Atalay, çözüm için yoğun bir çaba harcayacaklarını, amaçlarının dağdakilerin hepsini getirmek olduğunu kaydetti. Çocukların geri getirilmesi için çalıştıklarını belirten Atalay, ”Evlatlarınızı istiyorsunuz. Esasen bizim amacımız, çözüm sürecinin hedefi dağdakilerin hepsini evine getirmek. Bunun için uğraşıyoruz. Evlerine gelsinler istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Bakan Ala ile Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Eş Başkan Gültan Kışanak tarafından karşılanan bakanlar, daha sonra makama geçti. Yaklaşık 30 dakika süren ziyaret basına kapalı gerçekleştirildi.

CİHAN

Yorumlar