Başbakan: "Evimin Dinlenmesi Casusluktur"

Başbakan Erdoğan, evinin dinlenmesinin 'casusluk' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: "Evimin Dinlenmesi Casusluktur"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, evinin dinlenmesinin, “casusluk” olduğunu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bu konuyla ilgili bir dosyanın gönderildiğini söyledi.

Kendisine yöneltilen "17 Aralık’a “paralel yapı”, “darbe” dediniz. Bununla ilgili idari tasarruf kullanıyorsunuz. HSYK gibi birçok alanda yasal çalışmalar da var. Adli bir süreç de olacak mı?" sorusuna Başbakan Erdoğan şu cevabı verdi.
"Mesela benim evimin dinlenmesi... Bu casusluktur. Bununla ilgili atılması gereken adımlar atıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na çok gizli kaydıyla dosya gönderildi. Ama bu bile basına servis edildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu’ndan gizli çıktı, savcılıkta sızdı. Atamaları eleştiriyorlar. 250 bini aşkın polis var. Yanlış yapanlar elbette yer değiştirecek. Zaten yer değiştirmelerin çoğu kendi ili içinde yapıldı. Yargıdaki yanlışlara da HSYK el koydu. Orada da asıl atama listesi sonra gelecek. 4 bakanla ilgili dosyaları savcılık, “Muvazaa var” diyerek geri gönderdi, şimdi yeniden incelenecek."

Yorumlar