Başbakan Erdoğan: Toplu sözleşme masasında olmadığımı zannediyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldıkları programda eğitimcilerle ilgili zam ve çeşitli isteklerde bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya cevap verdi. Ücret politikaları noktasında kıyas yapılmaması gerektiğine dikkat çeken...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Toplu sözleşme masasında olmadığımı zannediyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldıkları programda eğitimcilerle ilgili zam ve çeşitli isteklerde bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya cevap verdi. Ücret politikaları noktasında kıyas yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Tabi ben bugün toplu sözleşme masasında olmadığımı zannediyorum. Toplu sözleşme için zaten toplu sözleşme zamanı var. Orada ilgili bakanlarımızla bunlar oturuluyor konuşuluyor. Gerekirse de biz müdahale ediyoruz.” dedi.

Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen’in, 'Eğitim-Fetih ve Gençlik' konulu programa katılan Başbakan Erdoğan, salona bakan ve milletvekilleriyle birlikte geldi. Yıl dönümü yakınlaşan Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunan Erdoğan, “Bundan bir yıl önce İstanbul’da bazı kendini bilmezler, bazı densizler gittiler duvarlara 'zulüm 1453’de başladı' diye yazdılar. İşte bu zihniyet maalesef barışı savunamaz. Bu zihniyet, hakkı, adaleti, dayanışmayı, dostluğu, kardeşliği savunamaz. Bu zihniyet fethi de fetih medeniyetini de anlamamış. Onun için bunlar Molotof kokteyllerle cam çerçeve indirirler, insanları öldürürler. Başörtülü kızlarımıza alçakça saldırdılar. Mabetlerimize saygısızlık yaptılar. Sokakları savaş alanına, çatışma alanına çevirmek istediler. İstanbul’un fethine zulüm gibi bakanlar işte bu zihniyetlerinden dolayı gittiler Türk bayrağını yaktılar. Bira şişeleriyle T.C. yazdılar. Bölücü örgüt liderlerinin posterleriyle Gazi Mustafa Kemal’in posterlerini yan yana astılar. Fethi ve fetih ruhunu anlamış bir gençlik, bunları yapmaz. Bizim gençliğimiz bunları yapmaz.” diye konuştu.

Salonda bulunanlara seslenerek öğüt veren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Sizler, kutuplaştıran, farklılaştıran, kamplaştıran, ayrıştıran farklı olana hor bakan bir gençlik de olmayacaksınız. Sizler, edebi ve adabı ayaklar altına alan bu toprakların hamurundaki edebi çiğneyen bir gençlik asla olmayacaksınız. Ben, size inanıyorum. Sizler okuyacaksınız. Dünyayı çok yakından takip edecek, en az bir yabancı dili iyi bileceksiniz. İradenize ipotek konulmasına müsaade etmeyeceksiniz. Kardeşlerim, sahte peygamberlere, sahte şeyhlere, sahte hocalara itibar etmeyeceksiniz. Örgüt çıkarlarını dininin, Peygamberinin bile üzerinde gören, örgüt mensuplarını kandırmak için sevgililer sevgilisi Peygamberimizi Miraç gecesinde kardeşlerim kat kat semadan indirip kamyonete bindirecek kadar edepten uzaklaşan örgütlerin peşine takılıp gitmeyeceksiniz. Çatışmayı, can almayı, kırıp dökmeyi ideal haline getirmiş örgütlerin tuzağına düşmeyeceksiniz.”

BAKKAL DÜKKANI DEĞİL DEVLET YÖNETİYORUZ

Türkiye'de çok önemli reformlar yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, “En başta eğitim diyerek pırıl pırıl, donanımlı, birikimli, sorumlu, sağduyulu gençliğin yetişmesine kapı araladık. Eğitimde anlamsız yasakları kaldırdık. İktidara geldiğimizde, Milli Eğitim bütçesi birinci sırada değildi, gerilerdeydi. Biz birinci sıraya çıkardık. Bütçemizin yarısını milli eğitime ayırdık. Personelde atamaları birinci sırada, milli eğitime ayırdık. Şimdi bize zaman zaman geliyor kardeşlerimiz, öğretmenler vesaire. İşte bize bir 10 bin, 20 bin lira… Değerli kardeşlerim biz devlet yönetiyoruz. Bakkal dükkanı yönetmiyoruz. Bizim bir bütçemiz var. Az önce değerli bakanımın da ifade ettiği gibi Cumhuriyet tarihinde bizim dönemimizde alındığı kadar öğretmen hiçbir dönemde alınmadı. Bunu bir defa görmemiz bilmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun konuşması sırasında eğitimcilerin ücretleri ve çeşitli konulardaki taleplerine aynı programda cevap veren Erdoğan, tepki gösterdi. Ücret politikaları konusunda kıyaslama yapmanın yanlış olduğunu ileri süren Erdoğan, şöyle devam etti: “Yine bu dönemde yapıldığı kadar hiçbir dönemde yapılmadı. Yeterli mi? şüphesiz değil. Ama bütün bunlara biz yine elimizden geldiği kadar desteği vereceğiz. Tabi ben bugün toplu sözleşme masasında olmadığımı zannediyorum. Biz bugün burada tabi işte şuraya yazılmış nedir, (Pankart) ‘Medeniyetimiz ve Büyük Türkiye Yolunda; Eğitim-Fetih ve Gençlik.’ bunu konuşacağız. Toplu sözleşme için zaten toplu sözleşme zamanı var. Orada ilgili bakanlarımızla bunlar oturuluyor konuşuluyor. Gerekirse de biz müdahale ediyoruz. Ben tabi burada Memur-Sen ve camiasına, genel başkanından üyelerine kadar tüm Memur-Senli kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum.” CİHAN

Yorumlar