Başbakan Erdoğan: Kışkırtıcı, ayrıştırıcı, çatışmaya çağıran dilden uzak durun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nde yaptığı konuşmada, "Buradan siyasi partilerin genel başkanlarına sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Kışkırtıcı, ayrıştırıcı, çatışmaya çağıran dilden uzak durun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nde yaptığı konuşmada, "Buradan siyasi partilerin genel başkanlarına sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum. Hem genel başkanların hem milletvekillerinin kışkırtıcı, ayrıştırıcı çatışmaya çağıran dil ve üsluptan uzak durmalarını özellikle rica ediyorum." dedi.

İstanbul-İzmir yolculuğunu 3,5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü inşaatında köprü kulesi temel kesonları (suyun içinde kalacak bölüm) denize batırıldı. Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Diliskelesi’nde düzenlenen temel atma törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, "Sandıktan ümidini kesenlerin sokaklarda medet aradığını görüyoruz. Buradan bir kez daha herkesi sorumlu davranmaya çalışıyorum. Buradan siyasi partilerin genel başkanlarına sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum. Hem genel başkanların hem milletvekillerinin kışkırtıcı, ayrıştırıcı çatışmaya çağıran dil ve üsluptan uzak durmalarını özellikle rica ediyorum. Medyanın sokaklarda çatışmayı körükleyecek sorumsuz dili derhal terk etmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar