Başbakan Erdoğan: Kılavuzu karga olanın burnu çamurdan kurtulmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisine yüklendi. Erdoğan, “Biz bu Kurban Bayramı'nda bir tane ithal hayvan getirmedik.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Kılavuzu karga olanın burnu çamurdan kurtulmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisine yüklendi. Erdoğan, “Biz bu Kurban Bayramı'nda bir tane ithal hayvan getirmedik. Tamamıyla ülkemizde yetişen hayvanlarımızı kestik. Takip etmiyor. At iftirayı, çamuru at tutmasa da izi kalsın. Bu kültürle yetişmiş onlar. Kılavuzu karga olanın burnu çamurdan kurtulmaz. Bunların hali bu. Kargaya da hakaret ettim saygısızlık oldu ama kusura bakmasın.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenlerine katılmak için geldiği Lüleburgaz’da halka seslendi. Erdoğan ve beraberindeki partililer, açıklanan program saatinden yaklaşık 1.5 saat geç geldi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, bakanlar Nihat Ergün, Erdoğan Bayraktar, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Müezzinoğlu, Binali Yıldırım ve Veysel Eroğlu’yla beraber geldi.

Konuşmasında, ana muhalefet partisine seslenen Erdoğan, “Buraya kısa bir süre önce ana muhalefetin genel müdürü geldi. Buralarda konuştu. Türkiye hala ithal hayvan alıyor dedi. Kurban'da bile ithal havyan alıyor dedi. Gözüne dizine durdun ya. Biz bu Kurban Bayramı'nda bir tane ithal hayvan getirmedik. Tamamıyla ülkemizde yetişen hayvanlarımızı kestik. Takip etmiyor. At iftirayı, çamuru at tutmasa da izi kalsın. Bu kültürle yetişmiş onlar. Kılavuzu karga olanın burnu çamurdan kurtulmaz. Bunların hali bu. Kargaya da hakaret ettim, saygısızlık oldu ama kusura bakmasın.” diye konuştu.

Kırklareli bölgesindeki yatırımlardan bahseden Başbakan Erdoğan, “Biz burada 530 trilyonluk yatırım yaptık. Tüm Lüleburgaz halkına hayırlı olsun. Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı derslikler, Türkiye Petrolleri’ne ait yatırımlar var, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı yatırımlar var. Lüleburgaz, görüyorum ki artık dönüşüm diyor. Daha modern bir Lüleburgaz için kentsel dönüşümü gerçekleştiren bir Lüleburgaz için geleceğe yürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Ergene havzasını temizleyeceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Devlet Su İşleri olarak 12 arıtma tesisiyle inşallah Ergene pırıl pırıl olacak. Belediyeler bugüne kadar ne yazık ki iktidarımızın dışındaki belediyeler, atık sularını Ergene’ye verdiler. Sanayi Ergene'ye verdi. Bunun için Ergene ne yazık ki mahvoldu. Şimdi buna biz müdahale ediyoruz. Nasıl Haliç’i pırıl pırıl yaptıysak, nasıl tertemiz yaptıysak Ergene'yi de aynı şekilde yapacağız.”

Trakya Üniversitesi’nde Roman dilleriyle ilgili bölüm açıldığını hatırlatan Erdoğan, “Bu ülkede kim, ben dilimi öğrenmek istiyorum diyorsa bunun önünü açıyoruz. Aynı şekilde ilkokuldan itibaren, ortada, lisede seçmeli ders olarak da veriliyor. Bunun da önünü açtık. Derdimiz birbirine kaynaşan bir Türkiye. Millet olarak birbiriyle kucaklaşan bir Türkiye istiyoruz ki yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevelim.“ diye ifade etti.

Millet kavramının içinde tüm etnik unsurların olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Ama cahil cühela bu işten anlamıyor. Millet kavramının içinde Türkü vardır, Kürdü vardır, Romanı vardır, Lazı vardır, Gürcüsü vardır, Abazası vardır. Bu ülkedeki tüm etnik unsurlar millet kavramının içindedir. Ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında toplandık, geleceğe yürüyoruz.” dedi.

"DÜNYA BARIŞININ TEMİNATI TÜRKİYE’DİR"

Erdoğan, dünya barışıyla ilgili şunları ifade etti: “Dünya barışının teminatı Türkiye’dir. Bunun için koşturuyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Hiçbir yerde bizi mazlumların karşısında göremezsiniz. Bizi mağdurların karşısında göremezsiniz. Her zaman mazlumların yanında olduk. Mağdurların yanında olduk. Bundan sonra da mazlumların ve mağdurların yanında olacağız. Bu can bu tende oldukça biz bu yolda yürüyeceğiz.“

Kırklareli’ne yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, “Kırklareli’nin tamamına yaptığımız yatırım, 10 yıl içinde 3.5 katrilyon. Bütün bu yatırımlar, bütün bu adımlar, durup dururken olmuyor. Ey CHP ne yaptın sen, onu söyle. MHP’yi zaten konuşmaya gerek yok. Hiçbir şey yaptıkları yok. Diğerini zaten konuşmaya gerek yok. O farklı işlerle uğraşıyor.” diyerek partilere seslendi.

Konuşmasının sonunda, Suriye’deki iç savaşa değinen Erdoğan, “Rabia’ya buradan selam gönderiyorum. Rabia’da şehit olan sembol isim Esma kızımızı rahmetle anıyorum. 17 yaşındaydı. Onu orada şehit ettiler.” diyerek Rabia işareti yaptı.

Öte yandan, Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda toplanan vatandaşlardan bazıları fenalık geçirdi. Baygınlık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Başbakan Erdoğan, toplu açılış kurdelesini kestikten sonra çocuklara oyuncak ve satranç takımı dağıttı.






CİHAN

Yorumlar