Başbakan Erdoğan, ilk iftarını Birlik Vakfı’nda yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk iftarını Birlik Vakfı’nda yaptı. Irak ve Suriye’nin tarihlerinde en zor süreçleri yaşadığını söyleyen Erdoğan, “Hiç kimse çıkıp da ne Irak’ta ne de Suriye’de başkanlarını,...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, ilk iftarını Birlik Vakfı’nda yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk iftarını Birlik Vakfı’nda yaptı. Irak ve Suriye’nin tarihlerinde en zor süreçleri yaşadığını söyleyen Erdoğan, “Hiç kimse çıkıp da ne Irak’ta ne de Suriye’de başkanlarını, başka etkenleri, dış güçleri suçlamasın. Önce işe kendimizden başlamamız lazım. Herkes sorulması gereken soruları kendisine yöneltsin.” dedi.

Ramazan ayının ve orucun faziletlerinden bahseden Erdoğan, Irak ve Suriye’de yaşanan olayları hatırlattı. “Belli meselelerde insanın kendisini değil de kendisi dışındakileri sorgulaması ve suçlaması bir kaçıştır. Bir kolaycılık ve kendi kendisini aldatmasıdır." diyen Erdoğan, "Bakın şimdi Irak ve Suriye kendi tarihlerinin en zor süreçlerinden geçiyor. Hiç kimse çıkıp da ne Irak’ta ne de Suriye’de başkanlarını, başka etkenleri, dış güçleri suçlamasın. Önce işe kendimizden başlamamız lazım. Herkes sorulması gereken soruları kendisine yöneltsin. O kadar acı manzaralarla karşılaşıyoruz ki ne tarifi ne tevili mümkün değil. Bazı zavallılar çıkıyor üzerine bombaları bağlıyor. Bir camiye gidip orada namaz kılanları arasına üzerindeki bombayı patlatarak, bir de tekbir getirmek suretiyle kan gölüne çeviriyor. O bombayı patlatan zavallı, efeli sefilin bunu da kendi inançları doğrultusunda yaptığını iddia ediyor. İmsakla birlikte ibadete başlayanlar aynı ezanın sesiyle aynı ibadet için nefislerine kilit vuranlar aynı kıbleye yönelenler birbirlerine silah doğrultabiliyor. Birbirlerini hunharca katledebiliyor. Kendilerini sömürenlere istismar edenlere, kendilerinin işlediği cinayeti seyredenlere tek kelime edemeyenler, cesaretle karşı koyamayanlar Müslüman kardeşlerinin canlarına, mallarına, ırzlarına saldırabiliyorlar. İşte bu işler acısı manzara insanların kendilerini muhasebeye çekmekten kaçınmalarının bir neticesidir. Kendilerine en basit en temek soruları sormaktan kaçınanlar maalesef kardeş katletmeyi meşrulaştırmaktadır.” diye konuştu.

Hedefe ilerleyen yolda ilerlediklerini ve o yolda ilerlemekle mükellef olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Yolu unutup menzile ulaşmayı tek gaye olarak benimseyenlerin bugün düştükleri zavallı durumu düştükleri durumu sizlerde görüyorsunuz. Meselesi okul değil, talebe değil, yoksulun elinden tutmak değil, o görüntünün altında meselesi güç olan, iktidar hırsını tatmin etmek olanların düştükleri acziyeti bugünlerde çok iyi görüyorsunuz. İsimsiz nice kahramanın omuzlarında yükselen dava, sarsılmadan Allah’ın izniyle yolunda ilerliyor. Ama kendisine dünyalık kazanmayı, güç devşirmeyi, iktidar devşirmeyi gaye edinen sahte davalar her taraflarından dökülüyorlar. Ölmeden önce menzile ulaşmak için kendilerine her yolu meşru görenler tökezleyip düşerler. Ve işte görüyorsunuz düştüler, düşecekler. Ama zaferi Allah’ın takdiri olarak görenler de büyük ve kadim davanın kutlu yürüyüşü içinde yollarında ilerliyorlar. Bundan hiç endişeniz olmasın. Hiçbir karşılık beklemeden, ikbal, makam mevki hırsına asla kapılmadan, doğru yoldan şaşmadan bu kutlu dava sancağını yüksek burçlara doğru taşımaya devam edeceğiz. Bu kadim davanın hizmetkarları rehavete kapılıp hırsa boyun eğer, farklı arzuların peşine düşerlerse hem davaya hem de davayı bugüne taşıyan isimsiz kahramana haksızlık ve nankörlük eşlik etmiş olur. Karşılık beklemeden ilerleyenler, gönülleri fethetmenin mücadelesini verenler, nefsinden önce taşıdığı sancağı kendisine dert edinenler de inanıyorum ki hak ettikleri yere gelirler.”

Birlik Vakfı’nın geleneksel hale gelen iftar yemeğinden sonra dua edildi. Erdoğan, vakıf üyelerini selamladıktan sonra oradan ayrılarak Kısıklı’daki evine geçti. CİHAN

Yorumlar