Başbakan Erdoğan: Cumhurbaşkanı seçimi için şer ittifakı kurdular

İstanbul Dostluk Derneği'nin düzenlediği iftar programında konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefete ve Hizmet Hareketi'ne yüklendi. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı seçimi için bir kez daha şer ittifakını kurdular. Baktığınızda eski Türkiye'yi özleyen...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Cumhurbaşkanı seçimi için şer ittifakı kurdular

İstanbul Dostluk Derneği'nin düzenlediği iftar programında konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefete ve Hizmet Hareketi'ne yüklendi. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı seçimi için bir kez daha şer ittifakını kurdular. Baktığınızda eski Türkiye'yi özleyen tüm aktörleri görürsünüz. Orada yıllar önce bu ülkenin inançlı kesimlerine zulmedenler var." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği'nin Yenikapı'da verdiği iftar yemeğine katıldı. İftarda, İstanbul Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Aluç ve üyeleri de hazır bulundu.

İftar sonrası vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, "Birlikte mücadele verdiğimiz, dava arkadaşlığı yaptığımız, ahirete intikal etmiş kardeşlerimizi, abilerimizi, özellikle Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı rahmetle yad ediyorum. Mekanları inşallah cennet olsun." sözleriyle konuşmasına başladı.

17 ve 25 Aralık soruşturmalarına değinen Erdoğan, yolsuzluk bahanesi ile hükümete darbe girişimi yapıldığını savundu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: " Eğer başarılı olsalardı, sadece AK Parti değil, sadece hükümetimiz değil, kaybeden tek Türkiye olacaktı. Bunu gerçekleştirmek isteyenler, bizim siyaset mücadelemizi her fırsatta engellemeye çalışan zihniyettir. Bu saldırıyı gerçekleştirenler partilerimizi kapatan zihniyettir. Daha da önemlisi bu saldırıyı gerçekleştirenler cemaat görüntüsü altında vatanına ihanet şebekesi kurmuş bir örgüttür. En az benim kadar sizler de bu örgütü çok yakından tanıyor ve biliyorsunuz. 1980'de darbecilerle beraber oldular. 1990'larda başörtüsü mücadelesinin karşısında oldular. Başörtüsünü 'furuattır' diye kalkıp tanımlamaya çalıştılar. 28 Şubat'ta darbecilerin yanında yer alıp, İmam Hatip okullarının kapatılmasını teşvik ettiler. Dönemin Erbakan hükümetine 'beceremiyorsanız çekilin' dediler. Bunlar her hayırlı mücadeleye karşı oldular. Onların nasıl hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var, milletin de bir hesabı var. Bunların meselesi benimle, ailemle, yol arkadaşlarımla, partimizle ya da hükümetimizle değil. Bunların meseleleri bizimle olduğu kadar sizinle de milletimizle de. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimiz tehdit eden unsurlardır."

17 ve 25 Aralık'taki soruşturmaların durdurulmasını 'hesapları bozuldu' diye açıklayan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de "Şu anda da başka hesaplar içindeler. Cumhurbaşkanı seçimi için bir kez daha şer ittifakını kurdular. Baktığınızda eski Türkiye'yi özleyen tüm aktörleri görürsünüz. Orada yıllar önce bu ülkenin inançlı kesimlerine zulmedenler var. Orada özgürlükleri kısıtlayanlar var. Orada Filistin davasına ihanet eden vicdansızlar var. Kılıçdaroğlu, hadi bakalım İsrail'i kınasana, Esed'i kınasana. Esed ile resim çektiren sizin adamlarınızdı. Orada şer şebekeleri var. İşte bu yüzden 10 Ağustos son derece önemli. 10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir seçim yapılacak. İnşallah yeni Türkiye, aydınlık kazanacak. Şunu da samimiyetle ifade edeyim ki eğer 10 Ağustos'ta kazanırsak, içinizden biri cumhurbaşkanı seçilecek. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı da sizin, aklınızın bir eseri olacak." ifadelerini kullandı.

"HOPA SALDIRISININ ARKASINDA DURDULAR"

Artvin'in Hopa ilçesinde İHH'ya yönelik saldırıyı hatırlatan Erdoğan, "Artvin'in Hopa ilçesinde tatsız bir hadise yaşandı. İnsani Yardım Vakfı, Hopa'da yoksullar için iftar hazırlığı yaparken, bir kısım alçaklar yardım kuruluşunun çalışanlarına saldırdı ve onları darp etti. Bu saldırganları zaten tanıyorsunuz. Aynı şeyi benim Hopa mitingimde de bana yaptılar. İşte bu örgütün, bu Pensilvanya'nın medyası bu saldırının arkasında durdu. Eğer görmeyen varsa bunları hatırlatmak isterim. Pensilvanya'nın bu kuruluşunun tutumu, bu yardım kuruluşunun İsrail'e verdiği rahatsızlıktan dolayıdır. Pensilvanya'nın, İsrail'e karşı bir açıklamasını duydunuz mu? İsrail'in bu yardım teşkilatına kini var. Pensilvanya'nın da aynı sebepten kini var. Ne diyordu 'Otoriteden izin almalısınız.' Otorite biz isek biz zaten verdik. Ama bunların dediği İsrail. Aynı şekilde bu yardım vakfının Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Somali'de, Afganistan'da, Açe'de, Mynmar'da ölümü göze alarak yaptığı samimi yardımlar var. Bu, Pensilvanya örgütünü rahatsız ediyor. Eğer 25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı. Selam terör örgütü diye uydurdukları hayali bir şeyle sizleri de bizleri de bu yardım kuruluşunu da derdest edeceklerdi." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar