Başbakan Erdoğan: CHP zihniyeti kirli, kokuşmuş bir zihniyettir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergene’yi temizleyeceklerini söyledi. Trakya değişim projesi kapsamında Ergene için 3.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: CHP zihniyeti kirli, kokuşmuş bir zihniyettir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergene’yi temizleyeceklerini söyledi. Trakya değişim projesi kapsamında Ergene için 3.2 katrilyon lira ayırdıklarını ifade eden Erdoğan, “Temizlemesi gerekenler belediyeler. Aynı zihniyetin belediyeleri CHP zihniyeti. Niye temizlemiyorlar? Neden bunu bu güne kadar yapmadılar? CHP zihniyeti budur da onun için. Kirlidir bu zihniyet. Kokuşmuştur bu zihniyet." dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da son olarak Çorlu’da halka seslendi. Erdoğan burada da Ergene Havzası’ndaki kirliliğe değinerek çevrecileri eleştirdi. Suyun medeniyet olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ergene’den çektikleriniz nedir değil mi? Ergene'yi kirletenler aslında sanayi atıkları. Temizlemesi gerekenler belediyeler. Aynı zihniyetin belediyeleri CHP zihniyeti. Niye temizlemiyorlar? Neden bunu bu güne kadar yapmadılar? CHP zihniyeti budur da onun için. Kirlidir bu zihniyet. Kokuşmuştur bu zihniyet.” diye konuştu.

    Trakya değişim projesi kapsamında Ergene’yi temizlemek için 3.2 katrilyon ayırdıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu. “inşallah hallediyoruz. Trakya gelişim projesine 10 katrilyon ayırıyoruz. 10 katrilyonla Trakya’nın bu noktada alt yapısından üst yapısına çok ciddi adımlar atıyoruz. Bu bittiği anda artık Trakya ovası daha bereketli olacak. Daha güzel bir halde sulanır hale gelecek. Ey çevreci geçinenler Ergene'yle ilgili neden sustunuz? Biraz orada gezinseydiniz? Neden gezinmediniz? Kokular burun deliklerinizi mi kırdı? Haliç'i biz temizledik. Haliç’i nasıl temizlediysek Ergene'yi de öyle temizleyeceğiz. “


    "ÇORLU’YA BAYAN ELİ DEĞSİN DEDİK"

    Çorlu’da farklı bir belediyeciliği hayata geçireceklerini belirten Erdoğan, “Buna var mıyız? İstiyoruz ki Çorlu’ya artık bir bayan eli değsin. Özleminiz giderilsin mi? Öyleyse Özlem gelsin. Özlem Hanımı huzurlarınıza davet ediyorum.” dedi. Erdoğan, konuşması sırasında Ak Parti Çorlu Belediye başkan adayı Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi'yi kürsüye çağırdı. Başkan adayı Özlem Yemişçi’nin oda başkanlığı yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Milletvekilimizi istiyoruz ki, bu riski göze alacağız. Özlem Hanım daha önce burada iş dünyasında oda başkanlığında verdiği hizmeti, şimdi de inşallah yerel hizmet olarak, doğup büyüdüğü Çorlu'da sizlere versin istedik." diye konuştu.

    Meydanda toplanan Çorlululara seslenen Erdoğan, “Bu yolculukta beraber miyiz? Özleminiz giderilsin istiyor musunuz? Öyleyse kapı kapı dolaşacaksınız. Kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Ve şunu da unutmayacağız. Kardeşlerim biz bir milletiz.” şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra bakanları, milletvekillerini ve parti yöneticilerini platforma çağıran Erdoğan, toplu açılış kurdelesini kesti.

    Öte yandan, Çorlu'nun mevcut Belediye Başkanı CHP’li Ünal Baysan, Başbakan’ın konuşmasını meydana bakan bir gelinlikçi dükkanından izledi. CİHAN

Yorumlar