Başbakan Erdoğan: Aday mısın diyorlar yok diyor, ertesi gün aday

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy'de katıldığı hastane binası açılışında ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Aday mısın diyorlar yok diyor, ertesi gün aday

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy'de katıldığı hastane binası açılışında ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkan olmsı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Genel başkanının yanından çıkıyor, medya soruyor aday mısınız diyor yok öyle bir şey diyor. Böyle bir şey yok diyor ertesi gün aday, niye. Çünkü kaset çıktı ortaya." diye konuştu.

Erdoğan, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi A. Blok Hizmet Binası açılış törenine katıldı. Toplanan kalabalığa hitap eden Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklendi. Kılıçdaroğlu için 'SSK'nın Genel Müdürü şimdi CHP'nin genel müdürü' ifadesini kullanan Erdoğan, "O zaman SSK'yı idare edemeyenler Türkiye'yi idare edebilir mi? Şu anda da zaten kavga gürültü girdiler birbirine. Olacağı buydu, bu sandıkla gelen bir genel başkan değil, kasetle gelen bir genel müdür. Biliyorsunuz kaset olayı olmasaydı bugün bu yoktu. Genel başkanının yanından çıkıyor medya soruyor aday mısınız diyor, yok öyle bir şey diyor. Böyle bir şey yok diyor, ertesi gün aday, niye. Çünkü kaset çıktı ortaya. E kaset, bu kaset de paralel kaset. Paralel yapının kasedi. Bunlar siyasetçileri şantajlarla yıldırdılar. Sermayeyi şantajlarla yönetiyorlar. Bunlar aynı şekilde medyayı şantajlarla yönetiyorlar. Bizi de bununla yöneteceklerini zannettiler. Ne diyorum, ne varsa elinde çıkar, ne varsa ortaya dök. Dökmüyorsan namertsin diyorum, hepsine söylüyorum bunu. Niye abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz." dedi.

Konuşmasında kamuoyunda Rahşan Affı olarak bilinen uygulamayı da hatırlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu kastederek, "Yeni Türkiye'nin ne anlama geldiğini daha iyi ifade etmek için zaman zaman da eski Türkiye'yi hatırlatıyoruz. Yani bu genel müdürün SSK'nın başında olduğu zamanı hatırlatıyoruz. Yani aile aile efradını SSK'ya yerleştirdiği zamanı hatırlatıyoruz. Eğer Rahşah Affı çıkmamış olsaydı zaten böyle birisi yoktu. Bu mukayeseyi yapmazsak elimizdekilerin gerçek değerini anlayamayız." dedi.

Erdoğan, konuşmasında üstü kapalı olarak Van'da yaşanan ve 3 yaşındaki Muharrem isimli çocuğun ölümünün medyada yer alması konusuna da değindi. Erdoğan, "Bakıyoruz ülkemizin bir köşesinden gerçekten istisnai, gerçekten olması yaşanmaması gereken bir kareyi büyütüp bunu bütün Türkiye'nin fotoğrafı gibi göstermek istiyorlar. Bakınız şu anda yola çıkarken birşey söyledik. Ne dedik, bir eğitim iki sağlık dedik değil mi? şeklinde konuştu.

'KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'

Erdoğan, konuşmasında televizyon kanalında yayınlanan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın konu edildiği dizi ile ilgili değerlendirmede de bulundu. Kanuni'nin yaşamının gerçekte dizideki gibi olmadığını söyleyen Erdoğan, insanı öne çıkaran bir anlayışla çalıştıklarını belirterek, "Kanuni, Devleti Aliyeyi Osmaniye'yi bir sağlıklı nefese feda etme anlayışına sahipti. Filmdeki Kanuni değil ha, sakın aldanmayın bu oyunlara. Bizim ecdadımız gayrı ahlaki pozisyonlarla hayatını geçirmedi. O Kanuni'nin ömrünün tamamına yakını ülkeler arasında dolaşmakla geçti, at sırtında geçti. Ona bile iftira ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

BEDDUA KONUSU

Erdoğan, beddua konusuyla ilgili olarak da "Sizin bu dualarınız bize yeter, onun için ne dedik, bedduaya lanet, duaya davet.. Biz sizi duaya davet ediyoruz. Beddular onların olsun, beddua bumerang gibidir, dönüp dolaşıp sahibini bulur. Onun için biz size duacıyız, Sizin dualarınızla da ayaktayız. Neymiş ameliyat olmuşuz, bedduaları tutmamış, halisane beddua etmemişler. Geç, geç. Yaş Şafi olan Allah'tır, biz öyle yürüdük bu yollarda." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 3. Köprü ve Marmaray ile ilgili eleştirileri olanlara da tepki gösterdi. Erdoğan, "Bunlar istemezük dediler. Bunların cibiliyetinde bu var. Bunlar birinci köprüye karşı çıktılar böyle yaptılar, ikinci köprüye karşı çıktılar böyle yaptılar, bu ülkede bunların dikili ağacı yok kardeşlerim, yok." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar