Başbakan Erdoğan: 10 Ağustos Türkiye için dönüm noktasıdır

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) geleneksel iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, "Yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin geleceği için 10 Ağustos tarihi çok önemli dönüm noktasıdır. Devletle millet kucaklaşacak....

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: 10 Ağustos Türkiye için dönüm noktasıdır

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) geleneksel iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, "Yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin geleceği için 10 Ağustos tarihi çok önemli dönüm noktasıdır. Devletle millet kucaklaşacak. Devlet ile millet arasındaki mesafe tamamen kapanacak. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir hükümet Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracak." dedi.

MÜSİAD'ın geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Kültür Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, milletvekili Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başbakan Erdoğan, 19 ile canlı bağlantı kurarak MÜSİAD şubelerinin düzenlediği iftar yemeğine buluşan vatandaşların Ramazan ayını kutladı. Erdoğan daha sonra iftarını yaptı. İftarın ardından önce MÜSİAD Başkanı Nail Olpak konuştu. Olpak, konuşmasına Merkez Bankası'na yüklendi. Başbakan Erdoğan'ın hedefinde de Merkez Bankası ve Hizmet Hareketi vardı. Erdoğan konuşmasında Mekez Bankası'nın faiz politikasını eleştirerek, "Merkez Bankası'nın faiz politikalarını bir başbakan olarak kabul etmiyorum. Faiz oranlarının bu denli yüksek olduğu bir ülkede yatrırımcı kalkıp da rahat rahat yatırım yapamaz. Amerika'daki faiz politikasına bak, yüzde 1, Japonya'ya bak, eksi, İsrail'e bak. Türkiye'de yüzde 8-9. Komisyonu da katınca yüzde 15-16 oluyor. Bunlar zulümdür zulüm. Birilerinin tavsiyeleriyle, o birileriin kim olduğunu biliyorsunuz. Biz yalnız faiz lobisine hizmet etmekle mükellef bir iktidar değiliz. Faiz lobisiyle iş tutanlar bizimle beraber olamazlar. Bunlar Gezi sürecinde tüketmeyin diyorlardı. Bunlar bu üklenin düşmanı.Tüketim olmadan üretim olur mu? " ifadelerini kullandı.

17 ve 25 Aralık soruşturmalarına değinen Erdoğan, "6 ay önce maruz kaldığımız ihanet süreci tedirginliğin bir tezahürüdür. Büyük ve yeni Türkiye'den ne kadar rahatsız olan çevre varsa ideolojilerine, inançlarına, değerlerine bakmaksızın bize karşı çıkıyorlar. İçeriden ve dışarıdan saldırılara maruz kaldık. İçeriden ve dışarıdan ihanetlere maruz kaldık. Bu hainler hiyanetlerini sürdürmek noktasında çırpınmaya devam ediyorlar. Ama bilmezini isterim ki bu hainler beslenip büyüdükleri bataklıkta çırpınıyorlar ve çırpındıkça da batmaya devam edecekler." diye konuştu.

'YARGI BÖCEK DAVASININ ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR'

Böcek davasında yargıyı suçlayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Böcek davasında yaşananları görüyorsunuz. Başbabakan'ın ofisine dinlenme cihazları konuyor, bütün deliller, belgeler zanlılar ortada ama yargının içine sızmış Pensilvanya uzantıları ısrarla bunun üzerini örtmenin mücadelesini veriyorlar. Bugün hala yargı içinde Pensilvanya dayanışmasıyla hareket edenler var. Bunların sayısı az değil. Birincisi tüm yargı camiasını karalıyorlar."

'TÜRKİYE'Yİ TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKE GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOLAR'

Irak'ta ve Suriye'de yaşanan olaylardan bahseden Erdoğan, "Irak ve Suriye çok zor süreçten geçerken Türkiye'nin milli menfaatlerini çiğnemek adına Türkiyenin Irak'ta alıkonan vatandaşlarının canını tehlikeye atmak adına ülkemizi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalışanlar var. Bunlar eski Türkiye'ye dönme arzusunun tezahürüdür. Karşılarında nasıl bir iradenin var olduğunun bunlar farkında değiller." iddiasında bulundu.

'HİZMET EHLİ VAKIFLARI TEDİRGİN EDİYORLAR'

Hizmet Hareketi'ni suçlayan Erdoğan, "Bakın şu anda mübarek Ramazan ayında dahi o hain paralel yapı, Türkiye'deki hizmet ehli vakıfları, dernekleri, STK'ları tedirgin etmek için elinden geleni yapıyor. Türlü yalanlar söylüyorlar. Bunlarda yalan iftira var. Bugün bize yaptılar, yarın size yapacaklar diye iftira atıyorlar. Bir kere şunu bilsinler ki, hiçbir hizmet vakfı bunlar gibi ihanet bataklığına batmayacak. Bunlar gibi uluslararası çetelerin, istihbarat örgütlerinin maşası olmayacak. Hainler elbette bizden korkacak." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar