Başbakan Davutoğlu: İnsanlık 3 Katlı Tüneli İlk Defa İstanbul'da Görecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'İnsanlık üç katlı tüneli ilk defa İstanbul'da görecek. Dünyada ilk defa üç katıl tünel inşa ediyoruz.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu: İnsanlık 3 Katlı Tüneli İlk Defa İstanbul'da Görecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Davutoğlu, İstanbul'un seyrüsefer sorununu halletmek için atılan adımları da hatırlatarak, 'Marmaray açıldı. Şimdi Avrasya Tüneli'nin ½ si tamamlandı. Ama en önemlisi de geçtiğimiz ay İstanbul'a bir kocaman muştu daha verdik. O da üç katlı tünel. İnsanlık üç katlı tüneli ilk kere İstanbul'da görecek. Dünyada ilk kere üç katıl tünel inşa ediyoruz. FSM Köprüsü, Boğaziçin Köprüsü ile bir ring oluşturacak. Boğaziçi Köprüsü'nün altından metro gidecek. İncirli'den Söğütlüçeşme'ye gidiş 40 dakikaya kadar inecek. Hasdal-Ümraniye arası 14 dakika olacak. Kartal-Taksim arası 20 dakikaya inecek. Bunların tamamı İstanbul aşkımızın eseridir' halinde konuştu.

'EŞİM SINAV SALONLARINDA HAKARETE MARUZ KALMASIN DİYE KAPIDA BEKLİYORDUM'

Davutoğlu, konuşmasında Türkiye'de hanımların kendisinin ve eşinin yaşadığı zorluklardan da misal vererek, 'Ben eşimle 1984'te evlendik. Ben okuluma devam edebildim. O bir sene uzaklaştırıldı. Aynı fikre sahiptik fakat ben 1989'da doktora tezini bitirirken o İmtihan salonunun dışına çıkartıldı. Aynı fikre sahiptik fakat ben bey şekilde yoluma devam edip 1999'da profesör olduğumda eşim ihtisas sınavının son evresinde bile 'acaba başörtüsü dolayısıyla hakarete uğrar mıyım' diye korkuyla sınava giriyordu. Ben tüm süreçte kapısında bekliyordum, İmtihan salonlarında hakarete maruz kalmasın diye. Soruyorum o devirde neydi kadınlarımızın suçu. Bu yalnızca bizim değil hepimizin hikayesi. Başbakan olduktan sonra bir an bile hanımımın mesleğini bırakmasını istek etmedim. Biliyorum ki onun mesleği benim görevim kadar azizdir. Onların alın teri bizimki kadar azizdir' halinde konuştu.

'OY HEDEFİ YÜZDE 55'

Konuşmasının sonunda kadınları sandığa çağrı eden Davutoğlu, İstanbul'da yüzde 55 oy edinmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar