Başbakan Davutoğlu: Başkanlık Sistemine Geçilmeli

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu andaki sistemde yetki çatışması olduğunu belirterek 'Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu: Başkanlık Sistemine Geçilmeli

Habertürk TV'ye izahatlar oluşturan Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim beyannamesinde başkanlık sisteminin olduğunu ve başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini açıkladı.

'BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMASI LAZIM'

Davutoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi; Savunduğum her şeyin zeminin sağlam olması benim için ciddiyet taşır. Türkiye'deki tertip ne parlamenter ne başkanlık ne de yarı başkanlıktır.

Net şekilde anlatım ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Ya pür parlamenter tertip olması gerek yada başkanlık sistemi olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız haklıdır, bu tertip bir yetki çatışmasını yanında getiriyor.

'BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLMELİ'

Halk vasıtası ile cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşmişse, bunun başkanlık sistemi anlamında değişmesi doğru olur. Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım. Başkanlık seçim beyannamesinde yer alacak. Muhalefet başkanlık sistemi tyükselişmalarını kişiselleştirdi.

Seçim meydanlarında yeni anayasa, insan hakları, onuru diyeceğiz. Halka adisyon vermeyecek bir makam olmayacak diyeceğiz. Benim görevim şu an hakkıyla başbakanlık yapmaktır. Seçim sathına çıktığımızda başkanlık sistemini anlatmamız olası olur.

Bu haftadan itibaren nasıl bir şey istediğimizi ortaya koyacağız. Demirtaş'ın Cumhurbaşkanımıza yönelik başkanlık çıkışı, çözüm sürecine vuruş vurdu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar