Başarılı çiftçiler Muğla Valisi Güvençer'i ziyaret etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye'de Örtüaltı Sebze, Meyve ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması (EKÜY)" projesi kapsamında düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi olan Muğlalı Emine il.

Google Haberlere Abone ol
Başarılı çiftçiler Muğla Valisi Güvençer'i ziyaret etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye'de Örtüaltı Sebze, Meyve ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması (EKÜY)" projesi kapsamında düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi olan Muğlalı Emine ile Duran Bayar çifti, Vali Güvençer'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekinci, şube müdürleri ve ziraat mühendisleri de yer aldı.

Vali Güvençer, duyduğu memnuniyetini dile getirerek, başarılı çifti ve projede emeği geçen herkesi tebrik etti. Günümüzde sağlıklı ve kaliteli gıdanın önemine değinerek, "Sağlıklı tüketim için öncelikle sağlıklı, güvenilir ve kaliteli üretim yapılması gerekiyor. Bu nedenle yaptığınız çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer üretici olarak sizler ürünlerinizi sağlıklı bir şekilde yetiştirirseniz, biz de tüketici olarak güvenli bir şekilde bu ürünleri soframıza taşırız. Yaptığınız bu çalışmanın ,diğer çiftçi kardeşlerime de örnek olacağını umut ediyorum." dedi.

EKÜY kapsamında Antalya'da düzenlenen yarışmadan önce Fethiye, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde çiftçi tarla okulları açıldı. Buralarda üreticiler, diğer eğitim modellerinden farklı olarak ailece, yerinde ve sürekli eğitime katıldı. Bunun sonucunda Muğla'da düzenlenen yarışmada Emine Bayar ve Duran Bayar birinci oldu. Bayar çifti, daha sonra yedi ilin katıldığı Antalya'daki yarışmada Türkiye birincisi olarak Muğla'ya döndü.

Söz konusu projeyle daha doğal, kimyevi ilaç kalıntısı bulunmayan, kaliteli ve güvenilir gıda üretimi amaçlanıyor. CİHAN

Yorumlar