Başakşehir’de camiler esans ve gül suyu ile temizleniyor

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolaysıyla ilçe camilerini esans ve gül suyu ile temizliyor. 93 camide yürütülen çalışma 27 Haziran Cuma günü tamamlanacak.Başakşehir Belediyesi Destek Hizmetleri,Temizlik İşleri ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün...

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir’de camiler esans ve gül suyu ile temizleniyor

Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolaysıyla ilçe camilerini esans ve gül suyu ile temizliyor. 93 camide yürütülen çalışma 27 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

Başakşehir Belediyesi Destek Hizmetleri,Temizlik İşleri ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün çalışması kapsamında ilk olarak camilerin içleri fırça darbeli araçlarla silinip süpürülüyor, daha sonra gülsuyu sıkılıyor.

Gül suyu uygulaması 24 Haziran Salı günü başladı. Esans ve gül suyu için şu an 4 araç ve 4 ekip hizmet veriyor.

Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan rutin çalışmalarda 93 cami, 19 Kuran kursu ve 2 cemevinin bulunduğu 124 ibadethane belirli periyotlarla temizleniyor. 6 personel ve 1 aracın görev aldığı temizlik çalışmasında halılar fırça darbeli kuru sistem araçlarla yıkanıyor, sert zeminlerin (fayans, çini, mermer yüzeyler) hijyeni sağlanıyor. Camlar siliniyor, mıntıka temizliği yapılıyor. İbadethanelerin halıları ise ihtiyaç durumuna göre 1-2 kez yıkanıyor.

CİHAN

Yorumlar