Baş Vaiz Akgül: Din gönüllüsü olmalıyız

İstanbul Müftülüğü Baş Vaizi Mustafa Akgül, din görevlilerinin din görevlisi haline gelmesi halinde görevini hakkıyla yapmış sayılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baş Vaiz Akgül: Din gönüllüsü olmalıyız

İstanbul Müftülüğü Baş Vaizi Mustafa Akgül, din görevlilerinin din görevlisi haline gelmesi halinde görevini hakkıyla yapmış sayılacağını söyledi.

Nevşehir Müftülüğü tarafından Ticaret Borsası konferans salonunda din görevlilerine yönelik 'Din görevlisinin misyonu ve din gönüllüsü' konulu konferans düzenlendi. Konferansa İstanbul Müftülüğü Baş Vaizi Mustafa Akgül, İl Müftüsü Yakup Öztürk, müftü yardımcıları, şube müdürü, ilçe müftüleri ile il merkezinde görev yapan din görevlileri katıldı. Ali Bey Camii İmam-Hatibi Mikail Pişkin’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Baş Vaiz Mustafa Akgül, 140 bin Diyanet personelinin hizmetini kimsenin küçük görmemesi gerektiğini söyledi.

Namazı kıldırmanın, camiyi zamanında açmanın, ezanı okumanın, cenaze namazını kıldırmanın, nikah duası yapmanın, din görevlisi olmanın bir icabı olduğunu ve çok da önemli olduğunu belirten Akgül, "Ama bir din görevlisi bundan daha fazlasını yapmalıdır. Gece gündüz, durmadan dinlenmeden 'Acaba bu yüce dine nasıl hizmet edebilirim, gelmeyeni nasıl getirebilirim, olmayanı nasıl oldurabilirim' diye kafa yoran, kanayan bir yara gördü mü hemen dindirmek isteyen kişidir. Din görevlisi böyle olursa din görevlisi din gönüllüsü olur. Bu işin gönüllüsü hatta sevdalısı olmadıkça görevimizi hakkıyla yapmış sayılmayız. Toplumda din görevlisinin saygınlığı oldukça fazladır. Buna layık olmalıyız. Buna zarar verici her türlü yanlış tutum ve davranışlardan uzak olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül’e konuşmalarından dolayı teşekkür etti. Program sonrası Müftü Yakup Öztürk’ün Baş Vaiz Akgül’e yöreye ait el işlemeli tabak hediye etti. CİHAN

Yorumlar