Baron sahte faksla Silivri’den kaçtı

‘Sentetik baron' lakabıyla tanınan Doğan Alagöz sahte faksla cezaevinden firar etti.

Google Haberlere Abone ol
Baron sahte faksla Silivri’den kaçtı

Uyuşturucu imal etmek suçundan hükümlü şekilde cezaevinde yatan Doğan Alagöz, bir faksla gelen ‘sahte tahliye ilamı’yla Silivri Cezaevi’nden tahliye oldu. 1 ay sonra belgenin sahte olduğunu başkalık eden savcılık, Alagöz için yakalama kararı çıkardı.

‘Uyuşturucu Doktoru’ ve ‘Sentetik baron’ lakaplarıyla tanınan Doğan Alagöz’ün 2010 yılında İkitelli İSTOÇ’taki uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen deposuna yapılan operasyonda 47 bin extacy hap ile 100 kilo uyuşturucu nitelikli kimyasal madde ele geçirildi. Alagöz ve Kartal’da ilaç fabrikası olan Haluk Soylu’nun da aralarında yer aldığı yekün 14 şahıs tutuklandı.

12 YIL HAPİS ALDI

Doğan Alagöz’ün, savcılık ifadesinde, bütün bu uyuşturucu hapları, antikacı Erdem Ersoy için imal ettiğini söylemesi üzerine, bu şahıs de gözaltına alındı. Ancak Ersoy, ifadesi sonrası hür kaldı. Savcılıkça yürütülen oruşturma sonunda, Doğan Alagöz hakkında, “uyuşturucu ticareti yapmak” ve “örgüt kurmak” suçundan 43 yıla kadar hapsi istendi. Davaya bakan İstanbul 10’ncu Ağır Ceza Mahkemesi 19 Şubat 2013’te, Alagöz’ü “uyuşturucu madde imal etmek”ten 12 sene 6 ay hapse mahkûm etti. Yargıtay Alagöz’ün cezasını 2014’te onadı.

Doğan Alagöz, Silivri 4 No’lu Cezaevi’nde yatarken, 16 Ocak’ta İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Yargıtay’dan gönderilmiş bunun şeklinde faksla sahte tahliye ilamı çekildi. Mahkeme kalemi, Yargıtay’ın numarası zannederek, faksın üstünde yazılı olan numarayı telefonla aradı. Tahliyenin doğru yer aldığı teyidini sektör memur sahte tahliye ilamını Silivri 4 No’lu Cezaevi’ne gönderdi. Cezaevi, mahkeme kalemini arayarak tahliyeyi teyit etti. Bunun üstüne baron tıpkı gün hür bırakıldı.

1 AY SONRA FARK EDİLDİ

İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki cezaevlerinden mesul Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nda görevli infaz savcısı Ahmet Aykuş vakadan takribî 1 ay sonra tahliye ilamlarını incelerken cezası onanan hükümlünün tahliye kararındaki yanlışlığı başkalık etti. İnceleme sonrası ilamın sahte yer aldığı anlaşılınca firari baron meselesi için hemen yakalama kararı çıkarıldı. Olaya karışan memurlar meselesi için idari ve adli tahkikat başlatıldı.

4 ÜLKE 20 YIL HAPİS

Doğan Alagöz, Almanya, Fransa, İtalya ve Türkiye’de yekün 20 sene hapis yatıp çıkmıştı. 2003’te Esenyurt’ta sentetik uyuşturucu ‘captagon’ imal etmekten hapis cezası sektör Alagöz, geçen sene cezasını tamamlayınca salıverilmişti.

Kaynak: Burcu Purtul Uçar - Hürriyet

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar