Baro Temsilcisi Gündoğdu: Savunmayı susturmaya hiç kimsenin gücü yetmez

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, savunmayı susturmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği...

Google Haberlere Abone ol
Baro Temsilcisi Gündoğdu: Savunmayı susturmaya hiç kimsenin gücü yetmez

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, savunmayı susturmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu konuşma yaparken, yerinden kalkarak 'Edepsizlik yapıyorsun' sözünü ülkeyi yöneten birine yakıştıramadıklarını kaydetti.

Edepsizlik tartışması ile ilgili açıklama yapan Gündoğdu, ülkeyi yönetenlerin farklı seslere her zaman tahammül göstereceklerini, 72 bin avukat adına Metin Feyzioğlu'nun savunmanın sesi konumunda olduğunda, konuşmasının içeriği ne olursa olsun susturulamayacağını söyledi.

Esas üzüntü verici olanın, yürütme erkinin başı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Erdoğan'ın sözü üzerine salonu terk etmesi olduğunu belirten Gündoğdu, "Gül'ün salonu terk etmesi milletimizi üzmüştür. Başbakan Erdoğan, ülkemizdeki farklı seslere tahammül etmeli. Keşke Feyzioğlu'nu beğenmediği sözlerini salon dışında söylese iyi olurdu. Feyzioğlu, ülkemizin savunmasını temsil ediyor. ABD Başkanı Barack Obama konuşma yaperken, her türlü olumsuz eleştiriler karşısında 'sözüm bitmedi ama konuşabilirsiniz. Çünkü ABD konuşma özgürlüğü olan bir ülke diyor'. Ülkeyi yönetenler kendisi gibi düşünmeyenlere 'edepsizlik yapıyorsun diyemez. Çünkü Feyzioğlu, ülkemizde savunmanın sesi. İnsanların makam ve mevkileri ne olursa olsun 'savunmayı' susturamaz. İtalya'da, ABD'de, Almanya'da, Belçika'da baro başkanları saatlerce konuşuyor. Savunanın sesidir diyerek, devlet başkanları, karşısında bir kelime etmeyerek alkışlıyor." dedi. CİHAN

Yorumlar