Baro Başkanı Feyzioğlu: İnsan hakkının ihlal edildiği yerde önceliğimiz insandır

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, insan hakkının ihlal edildiği her yerde önceliklerinin insan olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Feyzioğlu: İnsan hakkının ihlal edildiği yerde önceliğimiz insandır

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, insan hakkının ihlal edildiği her yerde önceliklerinin insan olduğunu söyledi.


Başkan Metin Feyzioğlu bölge baro başkanları ile Şırnak’ın Cizre ilçesini ziyaret etti. Havayolu ile Şırnak'a gelen heyet Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ve baro avukatları tarafından karşılandı. Havalimanına inen heyet, ilk olarak BDP’li belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı olan Leyla İmret’i makamında ziyaret eden TBB Başkanı Metin Fevzioğlu ve beraberindekiler, 'hayırlı olsun' temennisinde bulunmak ve ileride Cizre’de Ankara Barosu öncülüğünde Gelincik Projesi kapsamında burada bir merkez açmak için belediyeden destek almak için geldiklerini söyledi. Yapılan görüşmelerden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, bir insanın kanının dökülmesine razı olmadıklarını dile getirdi.

TBB Başkanı Fevzioğlu, “Biz hiçbir görüşe kapalı değiliz. Yeter ki, merkezinde insan olsun. Yeter ki insanı baş tacı etsin. Kanaatimizce hem Türkiye’nin hem de bu bölgenin en önemli sorunu insan hakları ve demokrasidir. İnsana değer vermeyen bir yapı da demokrasi de olmuyor. Herkes kendi evinin önünü süpürsün, diyoruz. Bizim yapabileceğimiz nedir? Türkiye’de hukukun dilini egemen kılmak için mücadele etmektir. Biz eğer aramızda anlaşabiliyorsak, aramızda hukukun dilini geçerli kıldıysak ki, bunu başardığımızı sanıyorum. Bu 8-9 aylık dönemde. Birbirimizi eleştirirken yerden yere vurmak yerine, şunu şöyle yapalım diye, uyarabiliyorsak, sanıyorum Türkiye’ye, Türkiye Barolar Birliği ve barolar model olmayı başarmıştır. Bizim barış sürecine katkımız uzlaşmanın ortak akla ulaşmanın dilini Türkiye’ye göstermektir. Bizim artık masalarımızda, sofralarımızda kavga yok. Biz anlaşıyoruz. Biz birlikte iş yapıyoruz ve çözüm üretiyoruz. Çünkü bir üst kavrama geçtik. Biz demokrasinin, hukukun ve insan haklarının dilini konuşmaya başladık. Yanlışımız var mı? Elbette vardır, düzelecektir. Karşılıklıdır bunlar. Ön yargılarımız var mı? Elbette var. Birbirimizi uzun yıllardan sonra tekrar tanımaya, keşfetmeye başladık. Benle ilgili ön yargılar var mı? Elbette var ama kırılmaya başladık. Bende ön yargı var mı? Hayır, bende ön yargı olma hakkı yok. Benim pozisyonum hiç kimseye ön yargılı bakmaya hakkını bana vermiyor. Eğer varsa da bunu kırmak benim boynumun borcu olsun. Eleştirilere de açığız. Yeter ki eleştirilerimiz kendi aramızda yapıcı olsun. İlerlemeye yönelik olsun. Dediğim gibi biz bir insanın kanının dökülmesine razı gelemeyiz. Zaman zaman bir önceliği öne çıkarırız. Zaman zaman bir başkasını öne çıkarabiliriz. Ama insan hakkının ihlal edildiği her yerde bizim önceliğimiz insandır.”

Daha sonra Şırnak Barosu tarafından hazırlanan yemek programına katılmak için belediyeden ayrılan heyet, ardından Şırnak il merkezine gideceği öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar