Baro Başkanı Demiröz: İcra müdürüne saldırı, sıradan olay değil

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Bursa. 6. İcra Müdürü Nuri Zengin’in önceki gün görevi esnasında saldırıya uğramasının sıradan olay olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Demiröz: İcra müdürüne saldırı, sıradan olay değil

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Bursa. 6. İcra Müdürü Nuri Zengin’in önceki gün görevi esnasında saldırıya uğramasının sıradan olay olmadığını söyledi. Demiröz, "Olay kamu görevlisine basit bir saldırı olayı değildir, ‘ ihaleye fesat karıştırmak ya da yargısal faaliyeti engellemek’ suçları kapsamında değerlendirilmelidir." dedi.

    Makamında düzenlediği basın toplantısında konuşan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Bursa 6. İcra Müdürü Nuri Zengin’in icra satışı sırasında saldırıya uğradığını söyledi. Saldırının yargısal faaliyet sırasında gerçekleşmiş olmasının olayı daha da vahim hale getirdiğini belirten Demiröz şunları kaydetti: "Daha önce de gerek meslektaşlarımıza gerekse yargı alanında çalışan arkadaşlarımıza saldırılar olmuştu. Görevini yaparken saldırıya uğrayan basın mensuplarını da unutmuyoruz. Bursa Barosu olarak hayatın her alanında nefreti ve şiddeti reddediyoruz. Bu nedenle ‘kınama’ sözcüğünün yerine ‘nefret’ ya da şiddet’ sözcüklerini eklemiyoruz. Ancak bu çirkin saldırıyı kararlılıkla kınıyoruz ve sonuna kadar da takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz."

    Şiddetin amaçladığını elde ettiğini ve üstelik cezasız bırakılması halinde şiddet duygusunun toplumsal cinnete dönüşeceğini vurgulayan Baro Başkanı Demiröz, "Bu durumda hiç kimse güvenlik içerisinde yaşayamaz ve görev yapamaz. İcra müdürüne yapılan saldırıda saldırgan amacına ulaşmıştır. Çünkü saldırı sebebiyle satış işlemi iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Bu sebeple olay bir kamu görevlisine basit bir saldırı olayı değildir, ‘ ihaleye fesat karıştırmak ya da yargısal faaliyeti engellemek’ suçları kapsamında değerlendirilmelidir. Yargısal alana yapılan saldırılar kimi zaman siyasal müdahale biçiminde baş gösteriyor, kimi zaman da bir saldırganın varlığında ortaya çıkıyor. Ancak bizi hiçbir saldırı yıldıramaz. Hukukun üstünlüğünü kaba güçle ya da siyasal kuşatmalarla yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. İcra Müdürü Nuri Zengin yalnız değildir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar