Baro Başkanı Çiftçi: HSYK'da güç Adalet Bakanı'na Geçti

Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, HSYK değişikliği sonrasında, kuruldaki tüm gücün Adalet Bakanı'na geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Çiftçi: HSYK'da güç Adalet Bakanı'na Geçti

Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, HSYK değişikliği sonrasında, kuruldaki tüm gücün Adalet Bakanı'na geçtiğini söyledi.

Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftçi,Kastamonu Rotary Kulübü’nün haftalık olağan kulüp toplantısına katıldı.

Baro Başkanı Avukat Mehmet Çiftçi, yargı sisteminin geçmişten beri ülkenin bağımsızlığı noktasında sorun oluşturduğuna dikkati çekerek," Yargı her dönem farklı kesimlerin egemenliğe altına girdi. Yapılan HSYK değişikliği sonrasında kuruldaki tüm güç Adalet Bakanı’nın eline geçti. Bakan, kurulda istediğini yapabilir. Gelinen durumda sevelim veya sevmeyelim, Avrupa Birliği derin endişe duymaktadır. Terörle Mücadele Yasası ve CMUK’ta yapılan değişikliklerle internet yasası, insanların özgür iletişimine ket vurdu. Bunun yanı sıra bazı olumlu düzenlemeler de yapıldı ve bunlara örnek olarak özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile tutukluluk süresinin 10 yıldan beş yıla indirilmesidir." dedi.

HÜKÜMET KORKU İMPARATORLUĞU OLUŞTURDU

Baro Başkanı, dinleme izni için ağır ceza mahkemesinden üç hakimin oybirliğine gerek duyulmasının zor bir durum olduğunu belirtti. Özellikle Adli Kolluk Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere dikkat çeken Çiftçi, operasyon için savcının bulunduğu şehrin mülki idarecisinden izin alması gerektiğini ifade ederek, bunun Türkiye’deki yasama, yürütme ve yargı sistemi arasındaki bağımsızlık durumunu kökten bozduğunu ve yürütmenin tek yetkili hale getirdiğini söyledi. Şu anda yaşanılan sürecin hukuk katliğamı olduğunu belirten Çiftçi, hükümet tarafından adım adım bir korku imparatorluğunun inşa edildiğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar