Baro Başkanı Bucak: Operasyonda izlenen yöntem doğru

Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, İstanbul'da yolsuzluğa yönelik yapılan operasyonla ilgili, "Niyet ne olursa olsun ortaya çıkanlara bakmak gerekir.

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Bucak: Operasyonda izlenen yöntem doğru

Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, İstanbul'da yolsuzluğa yönelik yapılan operasyonla ilgili, "Niyet ne olursa olsun ortaya çıkanlara bakmak gerekir." dedi. Bucak, emniyet mensuplarının üstlerine haber vermemekle suçlandığını da hatırlatarak, operasyonda izlenen yöntemin doğru olduğunu ifade etti.

Hükümetin hızla emniyet mensuplarını görevden alması ve yeni savcılar ataması, hukuk camiası tarafından sert tepki ile karşılandı.
Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, operasyonun hangi niyetle yapıldığına değil, ortaya çıkan yolsuzluğa bakmak gerektiğini söyledi. Hükümetin görevden almalarının, yolsuzlukların önüne geçmek isteyen savcı ve polislerin cesaretini kırmaya yönelik bir girişim olduğuna işaret eden Bucak, hükümeti istifaya çağırdı. Bucak, hükümetin istifa etmemesi durumunda operasyonu sonuna kadar desteklemesinin mantıklı olacağını savundu.

Baro Başkanı Bucak, “Operasyon, görevli savcı ve emniyet müdürleri tarafından yapılmıştır. Yani devletin bizzat yaptığı bir operasyondur. Bu operasyonun art niyeti ne olursa olsun veya niye bugün yapıldı şeklindeki sorular ne olursa olsun, sonuçta ortaya çıkarılan büyük bir yolsuzluktur. Bu nedenle demokratik bir ülkede yapılacak tek şey hükümetin ya toptan istifasıydı ya da bu 3 bakanın istifa edip, bu operasyon ve soruşturmayı yapanlara ‘ben sonuna kadar sizin arkanızdayım’ deyip devam etmesi, demesiydi.“ diye konuştu.

“DEMOKRATİK ÜLKELERDE ÜST'E HABER VERİLMEZ”

Emniyet mensuplarının üstlerine haber vermemekle suçlandığını hatırlatan Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, operasyonda izlenen yöntemin doğru olduğunu söyledi. Bucak, “Bakanlar, ‘neden operasyondan haberimiz yok’? diyorlar, demokratik bir ülkede haberleri olmaması gerekir. Bu işi bir savcı ve kendine bağlı emniyetle yürütür, içişleri bakanının da başbakanın da haberi olmaz. Yani olan doğrudur. Başbakan'ın da bu soruşturmanın arkasında olması gerekirdi. Bu ülkede siyasetin artık şeffaf olması gerekir.” ifadelerine yer verdi.

“EVLERDE BULUNAN PARA UTANÇTIR”

Operasyonun sulandırıldığına dikkat çeken Baro Başkanı Bucak, hükümet tarafından yapılanların toptan yanlış olduğunu savundu. Evlerde bunca paranın bulunmasını utanç olarak değerlendiren Bucak, “Evlerde, banka müdürlerinin evinde milyonlarca dolar para bulunuyor. Bu, ülke için bir utançtır. Bunun en küçük suçlusuna kadar her şeyin ortaya çıkarılması lazımdı. Ne sebeple operasyon yapıldıysa yapılsın madem bunlar ortaya çıktı, hükümetin, ne müdürlere dokunması gerekirdi ne de yeni savcı atayıp soruşturmayı bulandırması gerekmezdi. Bu, bir anlamda suçu kabul etmektir. Yapılan her şey toptan yanlıştır.” şeklinde konuştu.

“YAPILAN YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKARMIŞTIR, HANGİ NİYETLE YAPILMIŞSA ÖNEMİ YOK”

Bucak, ayrıca, polislerin görevden alınmasının bir ceza olduğunu söyledi. Bucak, hükümet, bununla yolsuzlukların üzerine gitmek isteyen polis ve savcıların cesaretini kırmaya çalıştığını dile getirdi.

“Müdürlerin görevden alınması bir cezalandırmadır” diyen Bucak, “Yani bir yolsuzluğu ortaya çıkarıyorsun, ödüllendirileceği yerde cezalandırılıyor. Savcıyı görevinden alamadıkları için yanına yeni savcılar atayarak olayı sulandırmaya çalışıyorlar. Yani böyle bir şey yapmayın diyor, yaparsanız sizi cezalandırırım diyor. Soruşturmayı engellemeye çalışıyorlar. Artık Türkiye bu şeylerden bıktı.” diye konuştu.

Yabancı ülkelerin müdahalesini aramanın anlamsız olduğunu belirten Bucak, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu, dışarıdan gelen güçtür, yok İsrail’in bilmem kimin parmağı var ama ortada evlerde bulunanlar da var, ortada çekilen fotoğraflar da var. Dinlenen telefonlar, konuşmalar var. Önce bunu açıklasınlar. Yapılan şey bir yolsuzluğu ortaya çıkarmaktır, hangi niyetle yapılırsa yapılsın.”


CİHAN

Yorumlar