Banka bir yılda yaklaşık 19 bin kişiye yardım etti

Para geçmeyen tek banka olarak bilinen Hayat Ağacı Derneği’ne bağlı Gıda Bankası’ndan 2013 yılında gıda, ekmek, hazır yemek, giysi ve diğer yardımlar olmak üzere yaklaşık 19 bin kişi faydalandı.

Google Haberlere Abone ol
Banka bir yılda yaklaşık 19 bin kişiye yardım etti

Para geçmeyen tek banka olarak bilinen Hayat Ağacı Derneği’ne bağlı Gıda Bankası’ndan 2013 yılında gıda, ekmek, hazır yemek, giysi ve diğer yardımlar olmak üzere yaklaşık 19 bin kişi faydalandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, veren el ile alan eli buluşturan Gıda Bankası olarak kimseyi ayırmadan kriterlere uyan herkese yardım yaptıklarını söyledi.

    Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, 2013 yılının Hayat Ağacı ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü açısından verimli bir yıl olduğunu anlatarak veren el ile alan eli buluşturan Hayat Ağacı Derneği’nin, Sivas’ta yaşayan garip gurabaya, dula yetime hiç değilse çorbalarında bir tuzu olsun diye katkı sağlamaya devam ettiğini ifade etti.

    Hayat Ağacı Derneği’ne şehir içi ve şehir dışından maddi manevi destek veren tüm vatandaşların hayırlarının Allah nazarında kabul olmasını dileyen Mehmet Avcı, şöyle devam etti: “Gıda Bankası'nda veren el ile alan eli buluştururken özellikle ayrım yapmadan şehirde yaşayıp yaşamadığına bakarak fakirlik kriterine uyuyorsa yardım etmeye devam ettik. 2013 yılında ekmek, gıda ile giysi yardımının yanı sıra hazır yemek yardımları ve kış ile birlikte odun yardımları yapıldı.”

    2013 itibariyle bin 270 aileye 1 milyon 50 bin adet ekmek yardımı yapıldığını aktaran Avcı, yardımları şöyle sıraladı: “Günde 100 kişiye olmak üzere toplam Bin 200 kişiye 23 bin 500 adet hazır yemek dağıtıldı, ayda Bin 100 aileye yılda da 13 bin 200 kişi olmak üzere 1 milyon 75 bin lira tutarında gıda yardımı yapıldı, yıl içerisinde 746 aileye giysi yardımı yapılmış, bunun toplam maliyeti 215 bin bir rakam tutmuş. 980 aileye ortalama 300’er kiloluk odun yardımı olmak üzere toplamda 296 bin kg odun dağıtmışız. Şehrimizden gerek hasta gerekse başka şehirlerden gelen 240 vatandaşlarımıza da ulaşım noktasında başka şehirlere gitmeleri için yardımda bulunuldu. 313 çocuğunda sünnet şöleni yapıldı, kıyafet yardımı ve kına geceleri de yine Hayat Ağacı tarafından organize edildi.”

    “YARDIMLARA EK OLARAK ET DAĞITIYORUZ”

    Son 4 yıldır da Gıda Bankası'ndan alışveriş yapan herkese limitlerinin dışında en az 2 kilo et verildiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Avcı, “Her ay fakir fukaranın evine de düzenli olarak et girmiş oluyor. Özellikle yaşlı ve çocuklar için protein katkısı anlamında bu da önemli bir yardım. Vatandaşlarımızın gerek Kurban Bayramı gerekse de adak olarak kesilen kurbanlar da paketlenerek her ay vatandaşlara dağıtılıyor. Bu da Sivaslının ne kadar hayırsever olduğunu gösteren işaretlerden bir tanesi. Bunun yanında şehrimizde mülteci olarak sığınmış olan vatandaşları da ayırt etmeden diğer vatandaşlara uygulanan kriterler çerçevesinde yardımları yapılıyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar