Bandırma’ya gelen askeri gemiler vatandaşların ziyaretine açıldı

Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sinan Gürer komutasındaki T.C.G Sokullu Mehmet Paşa gemisi Bandırma Limanı'nda vatandaşların ziyaretine açıldı. Deniz Harb Okulu 2. sınıf öğrencilerinden oluşan filotilla; 7 eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Bandırma’ya gelen askeri gemiler vatandaşların ziyaretine açıldı

Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Sinan Gürer komutasındaki T.C.G Sokullu Mehmet Paşa gemisi Bandırma Limanı'nda vatandaşların ziyaretine açıldı. Deniz Harb Okulu 2. sınıf öğrencilerinden oluşan filotilla; 7 eğitim botu, 3 adet harb okulu yelkenlisi ve 98 metrelik T.C.G Sokullu Mehmet Paşa gemisinden oluşuyor.

Bandırma Limanı'na demirleyen askeri gemi filosu daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak protokol ziyareti gerçekleştirdi. Eğitim tatbikatının, Deniz Harp Okulu 3. sınıf öğrencilerinin gemi ve deniz şartlarına alışkanlık kazanmalarını sağlamak, meslekî bilgilerini tatbikî sahada pekiştirmek, liman ziyaretleri ile bilgi ve görgülerini artırmak ve temsil yeteneklerini geliştirmek maksadıyla düzenlendiği öğrenildi.

Filo'nun Bandırma'dan sonraki durağının ise Çanakkale olduğu bildirildi. Çanakkale'de 4 gün kalacak olan filo daha sonra ise Tekirdağ'a buradan da İstanbul Tuzla'ya dönecek.

CİHAN

Yorumlar