Balyoz hükümlüleri Başbakanı gerekçe göstererek yeniden yargılanma istedi

Balyoz davasında 19 hükümlü infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesi talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Balyoz hükümlüleri Başbakanı gerekçe göstererek yeniden yargılanma istedi

Balyoz davasında 19 hükümlü infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesi talebinde bulundu. Sanıkların avukatı gerekçe olarak sahte delil iddiasının yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ergenekon ve Balyoz davaları için önceki gün kullandığı “Burada bir katakulli olduğu çok açık.” ifadesini de gösterdi.

Balyoz hükümlüsü emekli Tuğamiral Turgay Erdağ’ın da aralarında bulunduğu 19 hükümlünün avukatı İhsan Nuri Tezel, taleplerini içeren dilekçeyi tevzi mahkemesi olan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdi. Bu mahkemenin de dosyayı değerlendirmek üzere ilgili mahkemesine göndereceği kaydedildi.

Avukat İhsan Nuri Tezel, yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması talebinde bulunduklarını söyledi. Gerekçe olarak ‘sahte delil’ oluşturulmasını gösterdiklerini belirten Tezel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘katakulli’ ifadesini de yeni gerekçe olarak sunduklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, önceki günkü bir konuşmasında Ergenekon ve Balyoz davaları için, “Burada bir katakulli olduğu çok açık.” ifadelerini kullanmıştı.
CİHAN

Yorumlar