Balyoz duruşmasında kürsüye CD koyan avukata beraat

Balyoz davası hükümlüsü Çetin Doğan'ın avukatlarından Hüseyin Ersöz, Balyoz duruşmasında mahkeme kürsüsüne CD koyduğu gerekçesiyle hakkında açılan davada beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
Balyoz duruşmasında kürsüye CD koyan avukata beraat

Balyoz davası hükümlüsü Çetin Doğan'ın avukatlarından Hüseyin Ersöz, Balyoz duruşmasında mahkeme kürsüsüne CD koyduğu gerekçesiyle hakkında açılan davada beraat etti. Ersöz, 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis talebiyle yargılanıyordu.

Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Hüseyin Ersöz katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı, sanık Hüseyin Ersöz'ün sözlerinin savunma ve eleştiri sınırları dışında kaldığını, zira beyan edilen cümlelerin yargılamayla direkt bağlantısının bulunmadığını belirtti. Ancak sanığın sözlerinin, kurul halinde çalışan anayasa ve yasalarda bağımsızlığı teminat altına alınmış olan mahkeme heyetine karşı onur, şeref ve saygınlıklarını rencide edecek nitelikte olmadığını ifade etti. Savcı, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını söyledi ve beraat karar verilmesi gerektiğini kaydetti.

Sanık Ersöz, suça konu olan sunumunun savunma hakkı kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ve hakaret kastının olmadığını savundu. Ersöz, beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık Ersöz'ün 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' suçu açısından kastının bulunmadığını belirtti. Yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olduğunu ifade eden mahkeme, Ersöz'ün beraatine karar verdi.

Çorlu Cumhuriyet Savcısı Ahmet Murat Derme tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Ömer Diken, üye hakimler Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü ile Savcı Savaş Kırbaş mağdur olarak yer aldı. Şüpheli Avukat Hüseyin Ersöz'ün 18 Mart 2011 tarihinde Balyoz duruşmasında, mahkeme heyetinin salondan çıkmasının ardından dava dosyası ile hakimlerin şahsi bilgisayarlarının da üzerinde bulunduğu kürsüdeki telefonun altına gizlice CD yerleştirdiği belirtildi. Ersöz'ün, duruşmaya verilen aranın ardından savunmasına bir mizansen ile devam edeceğini söylediğinin belirtildiği iddianamede, CD'de mahkeme heyetinde bulunan kişilerin isimlerinin defalarca kullanıldığı anlatıldı. Mahkeme heyetini oluşturan hakimlerin ve savcının isimleri ile adlandırılmış dokümanların bulunduğu kaydedilen CD'de bir belgeye, yargılama konusu faaliyetin komutanı sıfatı yüklenen hayali bir isim oluşturulduğu ve 'Ali Murat Kırbaş Orgeneral Balyoz Sıkıyönetim Komutanı' şeklinde bir yazı olduğu ifade edildi.
CİHAN

Yorumlar